Kelemen Hunor: Trăim într-o criză economică care se va adânci în lunile care urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că România este deja  într-o criză economică, iar aceasta se va adânci în perioada următoare, statul având obligaţia să intervină şi să ajute toţi cetăţenii.

„Trăim într-o criză economică care se va adânci în lunile care urmează. Creşte inflaţia în zona euro şi acest lucru va afecta toate economiiile europene. Statul are obligaţia de a ajuta toţi cetăţenii, trebuie să intervină şi în economie şi acest lucru nu înseamnă că statul lucrează împotriva principiilor liberale, dar acolo unde este nevoie este obligat să intervină. De aceea, aceste măsuri au fost extrem de bine chibzuite, sunt echilibrate, pe termen mediu şi pe termen lung, sunt şi măsuri imediate”, a explicat liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

Preşedintele UDMR a precizat că într-o perioadă plină de provocări este importantă stabilitatea politică. „Când lumea se schimbă, când provocările sunt uriaşe, este important să existe stabilitate politică şi această coaliţie susţinută de grupul minotorităţilor înseamnă o stabilitate politică pentru România şi trebuie să menţinem cu responsabilitate această coaliţie şi să găsim acele decizii prin care răspunsurile noastre să fie conform aşteptărilor din societate. Sunt optimist după discuţiile de azi şi din urmă şi vom reuşi să readucem în societate, să întărim speranţa. Cei de la guvernare sunt obligaţi să construiască”, a mai transmis  Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a catalogat măsurile propuse de coaliţia de guvernare drept „chibzuite” şi „echilibrate”, pe termen scurt, mediu şi lung.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite