Ionel Dancă explică de ce nu l-a votat favorabil pe Dan Vîlceanu, propus la Fonduri Europene: „Cu îngăduinţă ar fi primit un vot de abţinere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Deputatul neafiliat Ionel Dancă a explicat de ce nu i-a dat un vot favorabil liberalului Dan Vîlceanu, propus pentru a conduce Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene. Fostul membru PNL susţine că Vîlceanu a oferit răspunsuri jenante şi că ar fi primit „cu îngăduinţă” un vot de abţinere, judecând după maniera în care s-a prezentat.

„Am votat astăzi împotrivă la audierea ministrului PNL-PSD Dan Vilceanu, desemnat pentru ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Votul meu a fost în primul rând un vot politic împotriva unui candidat susţinut de o alianţă toxică PNL - PSD, formată împotriva voinţei membrilor şi simpatizanţilor PNL.

În al doilea rând, maniera în care s-a prezentat noul ministru desemnat pentru fondurile europene, cu îngăduinţă ar fi primit un vot de abţinere. I-am adresat trei întrebări concrete esenţiale pentru viitorul ministru al Fondurilor Europene şi la două nu a ştiut să răspundă iar la a treia nu a mai răspuns. L-am întrebat care sunt condiţionalităţile asumate de România care trebuie realizate până la sfârşitul acestui an şi în ce stadiu sunt pentru a putea primi următoarea tranşă de fonduri din PNRR? A încercat un răspuns evaziv iar la insistenţa mea, de a răspunde concret care sunt aceste conditionalitati, s-a scuzat că «PNRR are 1.500 de pagini...»”, a scris Ionel Dancă, miercuri, pe Facebook.

Ionel Dancă a mai explicat că Dan Vîlceanu a oferit răspunsuri jenante la întrebările pe care i le-a adresat. De asemenea, deputatul neafiliat a mai adăguat că referitor la noul exerciţiu financiar 2021-2027, întrebare esenţială, Vîlceanu nici nu a mai încercat să ofere un răspuns.

„A fost salvat de preşedintele de şedinţă de la PSD care a cerut scurtarea discuţiilor. Îl intrebasem să ne spună ce tipuri de intervenţie şi măsuri va susţine din Fondul de Coeziune şi care vor fi finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională. Asta e! Viitorul ministru PNL-PSD de la Fonduri Europene, nu este nici primul şi probabil nici ultimul care prin rotaţie va avea posibilitatea să se califice la locul de muncă!”, a conchis acesta.

   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite