Ion Iliescu: „Vin la Congresul PSD. Se va judeca dacă Ponta rămâne la conducerea partidului“

0
0

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că va veni la Congresul PSD, după ce a lipsit la ultimele şedinţe ale conducerii partidului, în urma eşecului de la alegerile prezidenţiale.

„La Congres o să mă duc. Congresul va judeca dacă Victor Ponta va trebui să rămână la conducerea PSD”, a declarat Ion Iliescu pentru site-ul gândul.info.

în ce priveşte eşecul de la prezidenţiale, preşedintele de onoare al PSD a opinat că prezenţa lui Ponta în  fruntea Guvernului a  fost un handicap în campanie.

”Guvernarea a fost un element nefavorizant. Bineînţeles, a fost un handicap pentru campania prezidenţială, era şi un avantaj, dar şi un dezavantaj, pentru că s-a speculat tot ce nu a mers bine. S-a speculat de adversari, de liberali, de domnul Iohannis, care venea dintr-o funcţie de primar, fără alte elemente de experienţă la nivel naţional. S-a folosit de conjuncturile respective”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

În opinia sa, Guvernul nu era pregătit pentru nemulţumirea românilor din diaspora.

„Guvernul nostru nu era pregătit şi nu avea experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora. A fost bine speculată de opoziţie această nemulţumire a unui număr mare de români. Guvernul ţării nu are cum să le rezolve lor problemele de existenţă, dar tema a fost speculată. Era un număr de necunoscute atât de mare, încât nici măcar o evidenţă a flotanţilor nu a fost făcută. Au mai fost alegeri în care românii din celelalte ţări nu manifestau interes să meargă la vot. A fost o conjunctură în care un număr masiv de emigranţi au dat năvală şi pe 16 noiembrie”, a conchis Iliescu.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite