Ion Iliescu: „Marian Vanghelie se lasă ca fraierul compromis în emisiuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu ridică pumnul la cei care contestă varianta „oficială“ despre Revoluţie
Ion Iliescu ridică pumnul la cei care contestă varianta „oficială“ despre Revoluţie

Abia ce a avut timp să se replieze după debarcat din funcţia de lider al PSD Bucureşti, că Marian Vanghelie primeşte o altă lovitură. Enervat de gafele primarului "care este", Ion Iliescu l-a criticat usturător, imputându-I prejudiciile pe care comportamentul său le adduce imaginii partidului.

"El (Marian Vanghelie, n.r.) stă mai prost cu limba română, stă mai prost cu...şi voi vă bateţi joc de el de fiecare dată şi el ca fraierul se lasă tras în emisiuni ca să fie compromis şi de asta suferă şi membrii partidului. De ce nu o luaţi în serios treaba asta?", a răbufnit preşedintele de onoare al social-democraţilor. Iritarea lui Iliescu a fost stârnită de întrebările jurnaliştilor, care doreau să afle de ce Vanghelie nu mai trebuie să conducă PSD Bucureşti. Iliescu, care l-a susţinut o lungă perioadă de timp pe Vanghelie, a lăsat să se înţeleagă că epoca acestuia în PSD a apus.

"Vanghelie este om cu calităţile lui, cu calităţi apreciate, dar Capitala necesită ceva în plus, aceasta este toată chestiunea, cum anume să ridicăm nivelul vieţii şi muncii politice a PSD în Capitală ca să valorifice PSD starea de spirit din societatea românească astăzi", a explicat Iliescu.

La şedinţa Comitetului Executiv în care Marian Vanghelie a fost lăsat fără şefia PSD BUcureşti, Ion Iliescu i-a reproşat acestuia apropierea de Cozmin Guşă, dar s-a ferit să-l critice dur. Iliescu l-a lăudat chiar pe Vanghelie pentru calmul cu care a acceptat decizia lui Victor Ponta.

Iliescu este temut în partid pentru etichetele pe care le-a lipit de-a lungul timpului pe fruntea unor social-democraţi. Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, a fost catalogat de Iliescu drept "prostănac", în timp ce actualul preşedinte, Victor Ponta, a fost "complimentat" cu apelativul de "cârlan tânăr".

Anterior, el a fost întrebat dacă apreciază că PSD Bucureşti este gata să treacă de la etapa Vanghelie la o altă etapă. "Sper, asta nu înseamnă excluderea lui Vanghelie. Vanghelie este om cu calităţile lui, cu calităţi apreciate, dar Capitala necesită ceva în plus, aceasta este toată chestiunea, cum anume să ridicăm nivelul vieţii şi muncii politice a PSD în Capitală ca să valorifice PSD starea de spirit din societatea românească astăzi", a mai explicat seniorul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite