Ion Iliescu către revoluţionari: „Realegerea lui Băsescu este o ruşine pentru electoratul român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, preşedinte de onoare al Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR), a declarat, sâmbătă, la Braşov, la Conferinţa Naţională a BNR, că trebuie reactivat şi reanimat spiritul din decembrie 1989 şi trebuie ca oamenilor să le fie inspirată încrederea că se poate trăi mai bine, dar pentru aceasta trebuie schimbată puterea politică a ţării.

În primul rând, să ne îndreptăm cu hotărâre şi să inspirăm oamenilor această încredere că se poate trăi mai bine, dar pentru asta trebuie schimbată puterea politică a ţării", a declarat Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD a afirmat că cetăţenii trebuie chemaţi să gândească nu numai cum a fost ales preşedintele Traian Băsescu în 2004, dar de ce a fost reales în 2009 şi a arătat că este nevoie să se pună stavilă încercărilor de a se perpetua "această guvernare păguboasă pentru ţară".
"Noi nu putem face reproşuri cetăţenilor, dar noi trebuie să chemăm cetăţenii să gândească, nu numai cum a fost ales Băsescu în anul 2004, dar de ce a fost reales în anul 2009, după cinci ani de experienţă, care arăta încotro se îndreaptă societatea românească. Realegerea lui este o ruşine pentru electoratul român. Este adevărat că voturile care au înclinat balanţa au venit mai ales din afara ţării. Acum aţi văzut, pregătesc votul prin corespondenţă ca să poată să influenţeze votul şi pe urmă au o întreagă tehnică pusă la punct pentru cumpărarea de voturi. La aceste chestiuni, noi trebuie să ridicăm glasul conştiinţei publice a cetăţeanului român, societatea civilă şi forţe organizate care să pună stavilă acestor încercări de a perpetua această guvernare păguboasă pentru ţară. Acesta este mesajul pe care vi-l transmit", a afirmat Ion Iliescu, citat de Agerpres.
Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că are încredere că există în ţară o conştiinţă a cetăţenilor capabilă să readucă normalitatea în viaţa tuturor, a statului democratic, a societăţii întregi.
"Este bine să dăm un mesaj de aici cu prilejul acestei reuniuni a noastre în legătură cu situaţia din ţară şi nevoia de a ridica glasul şi conştiinţele celor care cândva au fost factorul determinant al transformărilor revoluţionare care au schimbat faţa ţării", le-a transmis Ion Iliescu celor peste 200 de revoluţionari din toată ţara prezenţi la Conferinţa Naţională a BNR.
Preşedintele de onoare al BNR a subliniat că Revoluţia din decembrie 1989 a fost un moment care a schimbat faţa lumii, nu numai a României, care a dus la schimbări structurale în societate.
Iliescu a făcut o trecere în revistă a tuturor evenimentelor importante din România, imediat după Revoluţia din decembrie 1989, începând cu înfiinţarea FSN, elaborarea Constituţiei, dar şi o serie de greşeli care au fost făcute în ceea ce priveşte proprietatea sau distrugerea unor sectoare de activitate."S-a prăbuşit o lume în anul 1989, un sistem, un stat, o structură economico-socială, în ideea de a se construi un stat de drept, democratic", a spus Ion Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite