Ion Diaconu, cel care a semnat prefața lucrării de doctorat a premierului: Ponta nu m-a plagiat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Profesorul Ion Diaconu, cel care a semnat prefața lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta, a declarat într-o scrisoare deschisă că respectiva teză ”nu este plagiată după lucrarea pe care am semnat-o”. Diaconu susține că acest fapt poate fi probat cu ușurință de către comisiile de evaluare care vor analiza lucrarea premierului.

Diaconu susține că întregul scandal legat de plagiatul lucrării de doctorat a premierului este "un atac nefondat". Acesta precizează că Ponta nu era obligat, în redactarea tezei de doctorat, să menționeze lucrările pe care le-a folosit pentru a scrie textul lucrării, "fiind suficientă trimiterea la sursele folosite fie la finele unui capital, fie în cadrul bibliografiei generale și în anexele de la finalul lucrării". Asta, în condițiile în care lucrarea premierului trata un "subiect foarte strict din punct de vedere juridic, care presupunea descrierea modului de constituire a unei instanțe internaționale de judecată", respectiv a Curții Penala Internaționale.

Diaconu amintește că Victor Ponta a făcut parte din echipa care a lucrat la negocierea statutului acestei Curți, fiind desemnat în acest sens de către Ministerul Public din România.

Citește integral scrisoarea deschisă adresată de Ion Diaconu!

Profesorul mai spune că nu se pune problema ca Victor Ponta să-i fi plagiat lucrarea, având în vedere că prefața tezei de doctorat a fost semnată chiar de el. Totodată, Diaconu mai menționează în scrisoare că ”am apreciat conținutul lucrării și am salutat apariția ei în literatura juridică din România”. De asemenea, avocatul exclude posibilitatea ca premierul să fi plagiat lucrările colegilor săi din moment ce toți autorii au fost citați în bibliografia tezei de doctorat.

”Din punctul meu de vedere, domnul Ponta a respectat toate normele academice și legale în ceea ce privește această teză", a conchis profesorul de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite