Iohannis: PSD a înşurubat pretenarii şi neamurile pe funcţii de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la PSD azi la Focşani, la un eveniment de campanie electorală al PNL. Acesta a subliniat că este în război cu social-democraţii

„Mulţi spun că am câştigat o bătălie, de fapt am câştigat până acum 3 bătălii – europarlamentarele, referendumul şi moţiunea şi eu tot vorbesc şi le spun românilor despre reconstrucţie. Dacă analizăm aceste cuvinte, bătălie şi reconstrucţie, asta cam sună a război. Într-un război se dau bătălii şi apoi se reconstruieşte.

Voi şi cu mine suntem în război cu PSD şi o să-l câştigăm. Şi mai avem trei bătălii de dat: prezidenţialele, localele şi parlamentarele, după care facem România normală.
Când vorbeşti despre război, e un lucru foarte serios şi trebuie să vă explic de ce spunem noi că suntem în război, pentru că noi suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, ai dezvoltării, noi dorim să ne implicăm pentru ţară, pentru români.

În decembrie 2016, PSD a promis că va curge numai lapte şi miere, au promis românilor şi luna de pe cer şi când au ajuns la putere primul lucru au început să atace justiţia, cred că vă amintiţi filmul cu geaca roşie. Apoi au atacat economia, investitori, marile sisteme publice şi au atacat într-un mod perfid, şi-au înşurubat pretenarii şi neamurile în funcţii publice pentru că au fost obedienţi, i-au pus după carnetul de pratid, nu pentru că ar fi fost performanţi.

Şi PSD a început războiul împotriva românilor şi a României şi cineva a trebuit să ia partea românilor şi asta am făcut noi, voi şi cu mine.

De asta suntem în război cu PSD: ei au atacat românii, România şi nu tolerăm aşa ceva. Acum suntem şi în competiţie şi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem şi cum vrem să facem. Noi vom pune un guvern care va lucra pentru români, nu împotriva lor ca pesediştii, care să reconstruiască, nu să o demoleze ca pesediştii. Şi pentru asta trebuie să mai câştigăm câteva bătălii şi le vom câştiga împreună şi vom începe să construim România normală.

Ce e România normală? Cred că este normal ca Moldova să fie legată de ţară cu autostradă. Eu cred că pentru mulţi focşăneni şi vrânceni ar fi normal să-şi găsească de lucru aici la ei acasă şi să nu fie nevoiţi să plece. Pentru mulţi dintre voi ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă, ar fi normal să se întoarcă acasă într-o ţară în care instituţiile funcţionează pentru cetăţean, unde găsesc de lucru şi unde câştigă suficient pentru un trai decent. Cred că e normal să trimiteţi copiii la o şcoală unde sunt păziţi şi bine educaţi şi să aveţi în oraş un spital în care sunteţi trataţi cu respect.”, a declarat Klaus Iohannis la Focşani.

Mai devreme, preşedintele a fost prezent la inaugurarea noului ambulatoriu de specialitate al Spitalului Judeţean Suceava. Managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu, este propunerea pentru Ministerul Sănătăţii, potrivit unor surse politice.

 După o scurtă întâlnire cu medicii în spital, Klaus Iohannis a tăiat panglica inaugurală a noului ambulatoriu integrat. Preşedintele a spus, între altele, că investiţia de la Suceava este un exemplu care ar putea fi multiplicat la nivel naţional.

„Prezenţa mea aici, la inaugurarea acestui ambulatoriu, dovedeşte susţinerea mea fermă pentru o reformă reală a sistemului de sănătate românesc, pentru schimbarea de paradigmă, pentru orientarea către tendinţele europene şi internaţionale.Medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcţia sustenabilităţii, a performanţei şi, în definitiv, a traiectoriei europene”, a spus Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite