Iohannis: Onorăm memoria victimelor Revoluţiei doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiţiei şi a instituţiilor democratice

0
0
Klaus Iohannis a depus vineri o coroană, în Piaţa Universităţii, în memoria victimelor Revoluţiei din 1989. Foto: presidency.ro.
Klaus Iohannis a depus vineri o coroană, în Piaţa Universităţii, în memoria victimelor Revoluţiei din 1989. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers vineri dimineaţă, la monumentul din Piaţa Universităţii, pentru a depune o coroană în memoria victimelor Revoluţiei din 1989. Acesta a transmis ulterior, printr-o postare pe Facebook, că „românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică” şi că cel mai bun mod de a-i onora este ca cetăţenii „să se opună ferm oricăror atacuri împotriva justiţiei şi instituţiilor democratice”.

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri şi neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noştri şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi în libertate şi democraţie. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului şi pedepsirea celor vinovaţi pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arată că niciun regim care îşi umileşte şi dispreţuieşte propriii cetăţeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupţie, incompetenţă şi pe dispreţul profund faţă de cetăţean. Onorăm memoria victimelor Revoluţiei doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiţiei şi a instituţiilor”, a fost mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis după ce a depus o coroană la monumentul din Piaţa Universităţii. 

Pe agenda lui Klaus Iohannis se va afla astăzi şi o întâlnire cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz, venit pentru a preda simbolic preşedinţia Consiliului UE. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri