Iohannis nu e de acord nici cu Dan Nica şi cere o nouă propunere pentru Bruxelles: România poate pierde Transporturile. Dăncilă încalcă flagrant Constituţia

0
0

„Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Preşedintele României pe o problemă care vizează reputaţia ţării noastre este o încălcare flagrantă a Constituţiei“, susţine preşdintele Klaus Iohannis, după ce Viorica Dăncilă a refuzat să meargă la consultări pe tema comisarului european propus de România.

„Gestul premierului arată, totodată, diletantismul şi o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpăţânarea prim-ministrului de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş şi riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către ţara noastră.

Îi atrag atenţia în mod public doamnei Dăncilă: încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriţi-vă! Nu mai faceţi de ruşine România cu toţi oamenii neprofesionişti şi cu probleme de integritate pe care insistaţi să îi nominalizaţi atât în Guvern, cât şi în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!

Îi cer din nou premierului să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă o nouă nominalizare pentru poziţia de comisar european, doar în urma consultării cu Preşedintele României şi după obţinerea avizului Parlamentului“, susţine Klaus Iohannis. 

Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, e propunerea de rezervă a PSD pentru funcţia de comisar european, însă Ursula von der Leyen i-a transmis preierului că vrea să respecte principiul cotelor de gen, aşadar Ciot îi va lua faţa lui Dan Nica, susţin surse politice pentru Adevărul. Viorica Dăncilă a insistat pentru Gabriela Ciot, deşi în cursa internă au intrat mai multe femei din PSD: Roxana Mânzatu, Claudia Ţapardel şi Gabriela Zoană

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite