Iohannis, mesaj la Bookfest Chişinău: Subliniem astfel importanţa cărţii şi a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, arătând că astfel este subliniată importanţa cărţii şi a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun.

FOTO Administrația Prezidențială / Arhivă
FOTO Administrația Prezidențială / Arhivă

„Mă bucur să acord Înaltul Patronaj ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, alături de Președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Subliniem astfel importanța cărții și a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun și ne manifestăm prețuirea față de poeți, scriitori și publicul cititor”, a transmis Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului român, „Bookfest Chișinău, organizat cu pasiune de către Asociația Editorilor din România și Universitatea de Stat a Republicii Moldova, a devenit, începând din 2016, un reper al vieții editoriale românești. Este un eveniment care readuce periodic cartea în centrul atenției, transformând-o într-o veritabilă punte de spiritualitate și solidaritate între cele două maluri ale Prutului”.

„Într-un context în care societatea moldovenească se angajează tot mai profund pe calea europeană și autoritățile se străduiesc să contracareze efectele agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, valorile umaniste, pe care cartea și lectura le promovează, capătă o semnificație deosebită. Anii întunecați ai comunismului ne-au învățat că în carte găsim călăuza noastră spre libertate! Astăzi, în fața amenințărilor la adresa democrației și a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele și pericolul întoarcerii la trecutul totalitar”, a mai arătat președintele.

Klaus Iohannis a mai subliniat că, „prin intermediul dialogului dintre autori și cititori, prin deschiderea către tineri, elevi și studenți, acest eveniment devine o mărturie a rolului, a misiunii și a destinului limbii și literaturii române, ca și a creșterii contribuției noastre la patrimoniul cultural universal”.

Mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezentat de consilierul prezidențial Sergiu Nistor. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite