Iohannis, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ce alte personalități din România participă

0
Publicat:

Klaus Iohannis va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, organizate la Londra, luni. Și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, va fi prezentă, alături de soțul ei, Principele Radu.

Klaus Iohannis merge la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a FOTO Presidency
Klaus Iohannis merge la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a FOTO Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a organizate la Westminster Abbey din Londra.

De asemenea, vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunţat Palatul Buckingham. Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanți, așteptați

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a. Biden și soția vor fi singurii care nu vor fi transportați în autobuzele speciale pentru șefii de stat, ci vor merge cu limuzina lor, pentru o protecție sporită.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional „God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Iohannis, de la Londra la New York

Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 20-21 septembrie 2022, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii. Participarea Președintelui României la sesiunea din acest an va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, în contextul agresiunii ilegale și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care necesită solidaritate, unitate și reacție rapidă, bazate pe respectarea dreptului internațional”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ppotrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis va evidenția, de asemenea, în cadrul intervenției sale naționale, necesitatea unor soluții comune în ceea ce privește celelalte provocări la nivel global precum securitatea energetică, schimbările climatice, securitatea alimentară și accesul la educație.

Tema celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU o constituie „Soluțiile prin solidaritate, sustenabilitate și știință”. Totodată, printre prioritățile sesiunii de anul acesta se vor afla pacea și securitatea umană, dezvoltarea durabilă, principiul „a nu lăsa pe nimeni în urmă”, incluziunea socială, securitatea cibernetică, drepturile omului, biodiversitatea, managementul apelor și gestionarea provocărilor globale, precum schimbările climatice și pandemia de COVID-19, pe baza datelor științifice.

„Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează la data de 20 septembrie 2022, acesta marcând cel mai important eveniment internațional anual de diplomație multilaterală. Președintele României va susține marți, 20 septembrie 2022, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU”, mai arată comunicatul.

Agenda președintelui

Intervenția lui Klaus Iohannis de la ONU va avea loc pe 21 septembrie, în jur de 22.45, ora României. Anterior se întâlnește cu Grupul Băncii Mondiale și participă la Summitul Global Food Security. Pe 22 participă la recepția oferită de Joe Biden și Jill Biden pentru șefii de stat, organizată la American Museum of National History din New York.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite