Iohannis: E destul de complicat să legăm fondurile europene de statul de drept, dar România susţine această iniţiativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis e la Bruxelles
Klaus Iohannis e la Bruxelles

România susţine condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, însă acestă măsură, discutată la nivelul UE, e greu de pus în practică, anunţă preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului se întâlneşte, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a discuta despre bugetul UE pentru perioada 2021-2027.

„E destul de complicată finanţarea pe fonduri europene de statul de drept. Însă România nu se opune la acest mecanism. Suntem de acord să se lege acordarea fondurilor europene de respectare statului de drept. Însă specialiştii mai au foarte mult de lucru până elaborează criterii concrete. Noi sprijinim acestă iniţiativă, suntem ok cu ea“, a spus preşedintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte la Bruxelles (Regatul Belgiei) cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, agenda fiind dedicată negocierilor privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Întâlnirea face parte din seria de reuniuni pe care preşedintele Consiliului European, Charles Michel, le are cu liderii statelor membre ale Uniunii în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie, privind negocierea viitorului buget multianual al Uniunii.

"Negocierile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 au intrat într-o nouă etapă, în care coordonarea acestui proces a fost preluată de către Preşedintele Consiliului European cu scopul obţinerii, cât mai rapid posibil, a unui acord la nivelul şefilor de stat şi guvern din Uniunea Europeană", a transmis Administraţia Prezidenţială.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite