Iohannis, discuţii cu Merkel despre bugetul UE. Şeful statului susţine condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Angela Merkel
Klaus Iohannis şi Angela Merkel

Preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul german Angela Merkel au avut o convorbire telefonică, la solicitarea acesteia, iar discuţiile au vizat bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, transmite Administraţia Prezidenţială.

”Discuţia a avut loc în pregătirea reuniunii, din această seară, a membrilor Consiliului European, în format videoconferinţă, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Cancelarul Germaniei i-a transmis condoleanţe Preşedintelui României pentru victimele incendiului care a avut loc la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi a exprimat speranţa că cei răniţi se vor recupera într-un timp cât mai scurt”, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Cei doi au abordat evoluţiile din cele două ţări şi măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Iohannis a subliniat faptul că răspândirea virusului la nivelul UE rămâne îngrijorătoare, situaţie în care coordonarea şi cooperarea dintre statele membre trebuie consolidată, mai indică sursa citată.

Un alt subiect a fost cel legat de  negocierile privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, precum şi Planul european de redresare economică.

Şeful statului „a precizat că România a susţinut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri. Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive şi responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Preşedinţia germană a Consiliului UE cu Parlamentul European”.

Klaus Iohannis a subliniat că România a susţinut de la început „instituirea unei condiţionalităţi privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene şi, în consecinţă, susţine acordul obţinut de Preşedinţia germană pe acest dosar”, conchide sursa menţionată.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite