Iohannis, despre „racolările politice“: Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră. Patentul la traseism e la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, referitor la „racolări politice” făcute de Executiv, că „Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră". El a reiterat că este împotriva traseismului, o „boală gravă a politicii româneşti”. „În ultima vreme, majoritatea articolelor acuză PNL pentru traseism, dar patentul la traseism e la PSD, care a legiferat traseismul prin OUG. Originea traiseismului se regăseşte în guvernarea PSD-istă”, susţine Iohannis.

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, de ce susţine un guvern care face racolări politice, fiind dat exemplul unui fost membru ALDE, fost membru în Guvernarea PSD-ALDE, cooptat acum în funcţia de secretar adjunct al Ministerului Economiei.

„Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră. Că veni vorba de traseism, daţi-mi voie să facă o remarcă. În ultima vreme, majoritatea articolelor acuză PNL pentru traseism, dar patentul la traseism e la PSD, care a legiferat traseismul prin OUG. Originea traiseismului se regăseşte în guvernarea PSD-istă. S-a încercat stoparea traseismului prin lege, însă au existat nişte decizii ale CCR. Trebuie să ne reamintim aceste lucruri. Nu mi-am schimbat opinia. Sunt împotriva traseismului în continuare. Cred că traseisimul e o boală gravă a politicii româneşti şi cu cât terminăm mai repede cu ea, cu atât mai bine. Or, terminatul cred că ţine de alegător", a afirmat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri într-o conferinţă de presă importanţa desfăşurării alegerilor locale, în contextul în care acest scrutin a fost amânat deja o dată. Acesta a mai dezvăluit apoi că de la 1 septembrie, pe lângă restaurante, şi anumite teatre şi cinematografe se pot putea deschide dacă respectă normele de siguranţă. La final, şeful Statului nu a ratat şansă să critice PSD din cauza moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite