Iohannis, despre cârdăşia dintre Poliţie şi Duduieni: E nevoie de explicaţii. Voi solicita şefilor din ministerul de Interne să spună despre ce e vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la întâlnirea dintre şefii Poliţiei şi reprezentanţi ai clanului Duduianu după ce Adevărul a publicat în exclusivitate imagini care au dovedit că întâlnirea a avut loc. Şeful Statului a explicat că „este nevoie de explicaţii” şi a subliniat că va solicita ministerului de Interne să explice despre ce a fost vorba.

Adevărul: Aş reveni la imaginile publicate de Adevărul care arată că şefii Poliţiei au negociat cu clanul interlop Duduianu. Imagini care arată legătura strânsă dintre poliţişti şi interlopi. Întrebările ar fi dacă i-aţi cerut vreo explicaţie ministrului de Interne şi dacă această cârdăşie e un fenomen la nivel naţional

„Am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile respective, dar nu e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. E nevoie de explicaţii clar din partea şefilor din partea ministrului de Interne. Le voi solicita public să explice despre ce a fost vorba”, a explicat miercuri Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Explicaţiile preşedintelui vin după ce, marţi seară, Adevărul a arătat în exclusivitate imagini video care dovedesc că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Vezi şi: VIDEO EXCLUSIV Dovada că ştabii Poliţiei au bătut palma cu Clanul Duduienilor. Imagini de la întâlnirea de taină dintre oamenii legii şi interlopi

Imaginile confirmă versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, fusese înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, de către Gheorghe Richard Emanuel, la sfârşitul unei partide de barbut care ţinuse toată noaptea precedent.

În momentul filmărilor obţinute de „Adevărul”, trupul lui Emi Pian se afla deja de 3 zile depus acasă, iar poliţiştii încercau să îi convingă pe interlopi să-l mute de acolo în Biserica „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Rahova al Capitalei. 

Asta pentru că legislaţia în vigoare interzice ca trupul defunctului să fie privegheat la domiciliu şi, în plus, noile  norme ale stării de alertă erau încălcate de trei zile, iar poliţiştii nu îi sancţionaseră  în niciun fel pe Duduieni pentru aceste nereguli.

Totul se petrecea pe fondul tensiunilor între interlopi, generate de uciderea şefului Duduienilor. La acel moment, nu era foarte clar motivul pentru care Gheorghe Richard Emanuel l-a înjunghiat mortal pe Emi Pian. 

Citeşte şi: Reacţii dure după imaginile publicate de „Adevărul“ cu şefii din Poliţie şi Clanul Duduienilor: Slugărnicie! Să fie demişi!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite