Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Nu va fi nevoie de noi taxe. Am anunțat suficient apocalipsa

0
Publicat:

Premierul se arată convins, după întâlnirea cu delegația FMI, că în România nu va mai fi nevoie de noi taxe. Ciolacu a subliniat că „am anunțat suficient apocalipsa ca să o mai anunțăm în continuare”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

„Am avut discuţii şi vom avea şi săptămâna viitoare. O să-i prezint şi preşedintelui României, că, din punctul meu de vedere, fiind un obiectiv strategic în acest moment, mai ales în contextul actual. Sunt convins că nu va fi nevoie de noi taxe. Am anunţat suficient apocalipsa ca să o mai anunţăm în continuare, pentru că ea nu a venit. În acest moment, dacă ne ţinem de ceea ce am promis şi vom continua şi cu reorganizarea în ministere, lucrurile vor fi sustenabile”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a precizat că a explicat delegației FMI programul pe termen scurt și lung, punctând că nu trebuie confundată „reforma fiscală cu măsurile luate”.

„Am avut o discuţie cu FMI. Ne-am uitat şi pe documentul pe care urma să îl prezinte. Eu am explicat programul pe termen scurt şi lung. Să nu confundăm reforma fiscală cu măsurile luate. Au fost bucuroşi că am pornit prin aceste măsuri şi am creat cadrul general pentyu a crea reforme şi, cu adevărat, trebuie să fim atenţi şi pe aceast sfârşit de an şi anul viitor, astfel încât cheltuielile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat”, a explicat acesta.

Marcel Ciolacu a punctat că „dacă ne ținem de planul pe care deja l-am pornit, nu cred că vor trebui alte măsuri”.

„Eu sunt ferm convins că România va avea şi de această dată va avea a doua creştere economică din Europa, lucru care se va cimenta şi mai bine macroeconomic”, a precizat premierul României.

Premierul a avut, miercuri, o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional, aflată în România pentru misiunea anuală de evaluare. Marcel Ciolacu a punctat în timpul întâlnirii că Executivului susține cu prioritate proiectele din transporturi, sănătate și educație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite