Iohannis amână referendumul pe Justiţie până când „PSD va încerca noi atacuri la Justiţie“. Gorghiu: N-aş simţi nevoia organizării unui referendum imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis coabitează cu Sorin Grindeanu
Klaus Iohannis coabitează cu Sorin Grindeanu

Preşedintele Klaus Iohannis va declanşa referendumul pe tema Justiţiei doar dacă PSD va incerca din nou să ciuntească legislaţia penală, au declarat pentru Hotnews.ro surse de la Cotroceni. Până în acest moment, Administraţia Prezidenţială nu a reacţionat. În schimb, fostul lider PNL Alina Gorghiu nu crede că se mai impune un referendum iemdiat, ci e suficientă o monitorizare atentă a Guvernului.

Potrivit surselor citate de Hotnews, protestele şi-au atins scopul, ordonanţa 13 a fost oprită, deci un referendum acum ar reprezenta “un glonţ tras in aer”.  “E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la Justiţie, din acest motiv un referendum organizat acum l-ar face mai puţin eficient pe viitor”, au mai explicat oficialii Administraţiei Prezidenţiale. 

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu, unul dintre politicienii apropiaţi de Klaus Iohannis, a comentat decizia preşedintelui la Digi 24: „Este un calcul de oportunitate pe care şi-l face preşedintele. Cred că în acest moment este foarte bine să existe o monitorizare  atentă a Guvernului , a majorităţii parlamentare pe teme de Justiţiei, pentru că arsenalul lor este inepuizabil când vorbim de ciuntirea Justiţiei, însă cred că oportunitatea unui referendum trebuie decisă de Preşedinţie. Acest referendum poate fi organziat şi mai încolo, n-aş simţi nevoia organizării unui referendum imediat“.

Senatorul PSD Liviu Pop a replicat: „A te ascunde după anumiţi oficiali, nu înţeleg. Putea să iasă şi să spună care e părerea domniei sale sau de ce se joacă cu liniştea unor români. Atunci când vrei să faci un referendum, atunci fă-l! Nu spune prin interpuşi că te mai gândeşti, că te mai răzgândeşti. Azi spui că-l faci, mâine spui: «mai lăsaţi-mă puţin»!“

Pe data de 13 februarie, plenul reunit al Parlamentului a adoptat, în unanimitate, un aviz favorabil pentru referendumul solicitat de preşedintele Klaus Iohannis pe temă anticorupţiei, aviz fiind consultativ.
 
Pe data de 14 februarie, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va anunţa "în zilele următoare" data la care va fi organizat referendumul legat de luptă anticorupţie, precum şi întrebarea de pe buletinul de vot. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite