Iohannis: Am o părere foarte proastă despre modificările la Codul Penal. Lupta anticorupţie trebuie să continue cu toată forţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a criticat Parlamentul
Klaus Iohannis a criticat Parlamentul

Preşedintele Klaus Iohannis a taxat iniţiativa parlamentarilor PSD de a mutila Codul Penal. Şeful statului a insistat că lupta anticorupţie trebuie să meargă mai departe „cu toată forţa“.

„Sunt două lucruri pe care vreau să le subliniez în acest context. Primul lucru, după părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa. În al doilea rând, pot să vă spun că aceste modificări propuse sunt neavenite. Am o părere foarte proastă despre aceste modificări, iar aceeaşi părere, evident, că o au şi alţii care au exprimat îngrijorările lor în spaţiul public. Deci nu sunt de acord cu ele, mai simplu“, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la întoarcerea de la Gdansk, acolo unde  unde a participat la manifestările organizate cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Deputaţi ai PSD au iniţiat un proiect de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, care prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar dacă există "probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că persoana a făcut infracţiunea".

Un număr de nouă deputaţi PSD- Gheorghe Bogdan, Marian Ghiveciu, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec- şi unul de la minorităţi, Nicolae Păun au depus acest proiect, care se află la Senat.

Proiectul prevede ca măsurile preventive pot fi dispuse "dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială ca o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni".

Procurorul nu poate decide aplicarea unei măsuri preventive sau cu privire la propunerea de arestare preventivă a suspectului ori inculpatului, în funcţie de denunţul făcut de acesta împotriva altor personane care au săvârşit fapte ce nu au legătură cu obiectul cauzei sau al cererii prin care se solicită arestarea preventivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite