Iohannis: Acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le susţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că acuzaţiile de plagiat care planează asupra premierului Mihai Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le susţine, dar, dacă aceste speculaţii se vor adeveri, problema va trebui rezolvată nu de el, ci de majoritatea PSD-ALDE, care l-a susţinut.

„Evident că nu, altfel nu l-aş fi desemnat. Dar, dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză. Eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apărea şi urmările în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate pe care le susţine.

Liderul de la Palatul Cotroceni a mai spus că PSD răspunde integral de prestaţia premierului, în condiţiile în care a fost propunerea acestui partid pentru funcţia de şef de Guvern.

„Există o majoritate PSD-ALDE în Parlament. La consultări, această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD răspunde integral şi până la sfârşit de prestaţia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru”, a completat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite