Ioan Mircea Paşcu, despre PES: Mi-e teamă că o să ne lase cu ochii în soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a postat, pe Facebook, un mesaj în care afirmă că îi este teamă că Partidul Socialiştilor Europeni (PSE) ar putea să îi scoată pe eurodeputaţii PSD de la împărţirea funcţiilor în Parlamentul European, după alegerile din luna mai

„Spuneam de momentul -dezgheţului- relaţiilor PES cu PSD, care va veni după alegeri, când vor vedea cati membri scoatem ...Mi-e teamă să nu vină şi mai încolo, şi anume după împărţirea funcţiilor în noul Parlament, sa ne lase cu ochii in soare. Sper sincer sa nu se întâmple aşa şi am încredere in calitatile de “luptători” - declarate - ale colegilor care vor merge acolo.”, a scris Ioan Mircea Paşcu, pe Facebook.

Într-o altă postare pe reţeaua de socializare, vicepreşedintele Parlamentului European că Partidul Socialiştilor Europeni, familie din care face parte şi PSD, nu a precizat că va suspenda relaţia cu social-democraţii români, ci doar că o va îngheţa.

„Deşi nu am absolut nicio obligaţie sa scriu ce voi scrie acum, o fac, din respect pentru singurul partid in care am activat din 1996 încoace: decizia PES este de -îngheţare- a relaţiilor cu PSD, nu de suspendare, cu atât mai puţin de rupere a acestora, pana in iunie! De ce doar pana in Iunie? Pentru ca atunci grupul va avea rezultatul alegerilor şi vor reconsidera decizia, dacă voturile PSD, plus aportul laburiştilor - care, din cauza amânării Brexitului, vor veni tot in Grupul S&D - vor contribui la depăşirea voturile PPE. (Nu îmi dau seama care va fi ponderea Pro Romania in viitorul Parlament ... 3-4, si relatia sa cu Grupul S&D)”, a conchis Ioan Mircea Paşcu.

Reacţia acestuia vine în contextul în care Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), a afirmat că PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PES în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE.

El a adăugat că până în luna iunie nu va mai fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite