În ce condiţii ar accepta liberalii refacerea coaliţiei cu USR. Păstrarea portofoliilor, dar fără miniştrii care au votat moţiunea de cenzură - Surse

0
0
Dan Barna, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos
Dan Barna, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos

Liberalii ar dori o refacere a coaliţiei cu cei de la USR, dar în anumite condiţii, şi anume ca structura Executivului să se păstreze la nivel de portofolii, însă miniştrii propuşi de USR să nu fie dintre cei care au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, au declarat surse liberale pentru News.ro. Negocierile cu cei de la PSD au picat după ce social-democraţii ar fi cerut o paritate a posturilor de miniştri.

PNL se află, în acest moment, într-un moment de blocaj total, în condiţiile în care sâmbătă expiră termenul de zece zile în care premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să vină în faţa Parlamentului pentru votul de încredere. 

Discuţiile cu PSD, de marţi seară, de la Vila Lac, s-au încheiat cu un eşec, pentru că, spun surse liberale, PSD ar fi cerut paritate în Executiv, pe motiv că au cei mai mulţi parlamentari şi doar astfel ar accepta un premier de la alt partid. În plus, social-democraţii au cerut ministere de forţă.

Conducerea PNL a respins aceste propuneri şi ia în calcul o revenire la discuţiile cu cei de la USR. 

Una dintre variantele cu care vor sa intre la discuţii liberalii este ca USR sa nominalizeze în Executivul Ciucă doar persoane care nu au mai fost miniştri şi, mai mult, resping categoric ca din Guvern să facă parte  cei care au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

USR a anunţat, deja, oficial, că în cazul refacerii coaliţiei ei preferă să se păstreze aceeaşi structură a Executivului din 2020, însă vor o negociere clară a protocolului coaliţiei, în privinţa luării deciziilor şi a planului de reforme. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite