În Argeș niciunul dintre parlamentarii PDL aleşi în 2008 nu candidează în judeţ din partea ARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre cei patru parlamentari democrat-liberali care au reprezentat Argeşul în actuala legislatură nu se regăseşte pe lista candidaţilor Alianţei România Dreaptă (ARD) din judeţ pentru alegerile din 9 decembrie.

Senatorul Mircea Cinteză, ales în 2008 în colegiul care grupează municipiul Piteşti şi localităţile limitrofe, s-a retras din viaţa politică în urmă cu un an. El a demisionat din Senat în decembrie 2011, pentru a evita o situaţie de incompatibilitate după ce a fost ales în Consiliul Colegiului Medicilor Bucureşti.

Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, Cristian Boureanu, care în 2008 a câştigat un mandat de deputat într-un colegiu din Piteşti, a renunţat să mai candideze în Argeş, optând pentru un colegiu din judeţul Vaslui.

Sorin Buta, ales deputat în 2008 în colegiul format în jurul municipiului Câmpulung Muscel, a demisionat din PDL în martie 2011, după ce Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a decis definitiv că a fost colaborator al fostei Securităţi.

Singurul parlamentar PDL care a dorit să candideze pentru un nou mandat a fost deputatul Sorin Pandele, ales în 2008 în colegiul Costeşti din sudul judeţului. Comisia de Etică a ARD nu i-a acceptat însă candidatura, din cauza problemelor pe care parlamentarul le are cu justiţia, în 2010 el fiind trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scrie Agerpres.

Printre candidaţii ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie în colegiile din Argeş se numără actualul lider al organizaţiei judeţene a PDL, senatorul de Dâmboviţa Mircea Andrei, fostul prefect Gheorghe Davidescu, fostul inspector şcolar general Gabriel Bratu şi fostul director al Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ionel Vişinescu.

În judeţul Argeş sunt patru colegii pentru Senat şi nouă colegii pentru Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite