Horia Tomescu, „primarul din umbră” al Capitalei pentru următoarele 18 luni. Viceprimarul USR-PLUS tot nu va primi drept de semnătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu si Horia Tomescu FOTO Facebook Horia Tomescu
Vlad Voiculescu si Horia Tomescu FOTO Facebook Horia Tomescu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, miercuri, la propunerea primarului general, Nicuşor Dan, ca Horia Tomescu (USR-PLUS) să fie primul dintre viceprimari care va exercita funcţia de înlocuitor de drept al edilului Capitalei pentru o perioadă de 18 luni.

Concret, Horia Tomescu va fi cel care, în cazul în care Nicuşor Dan nu ar putea să-şi exercite atribuţiile din cauza unor probleme de sănătate sau alte situaţii neprevăzute, va fi responsabil de asigurarea conducerii Primăriei Capitalei. Potrivit înţelegerii între formaţiunile care îl susţin pe Nicuşor Dan, cei doi primari, adică Tomescu şi Stelian Bujduveanu, vor fi rând pe rând înlocuitori de drept ai primarului Capitalei. Deşi iniţial discuţia a fost ca fiecare dintre viceprimari să îndeplinească funcţia câte şase luni, până la urmă USR-PLUS şi PNL au bătut palma ca Tomescu să fie în prima jumătate din restul acestui mandat, adică 18 luni, înlocuitor de drept al lui Nicuşor Dan, iar în ultima parte a mandatului, tot 18 luni, să fie Bujduveanu.

Viceprimarul desemnat să fie prim înlocuitor nu va primi însă şi drept de semnătură, „Subiectul acesta e închis pentru primarul Nicuşor Dan”, au precizat pentru „Adevărul” surse politice din echipa primarului general. Edilul vrea să fie în continuare prudent, în condiţiile în care trebuie să păstreze o relaţie bună cu toate formaţiunile care îl susţin.

PUZ-urile suspendate vor fi atacate în instanţă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, că au fost identificate 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector şi va cere prefectului atacarea lor în instanţă. Primarul a explicat că nu există câteva probleme punctuale la aceste PUZ-uri care ar putea fi corectate, ci este vorba despre faptul că „aceste PUZ-uri sunt fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren”. „Urbanismul din Bucureşti în ultimii 15 ani a fost o golănie şi apogeul golăniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector”, a subliniat Nicuşor Dan, care a dat exemple de aprobări ale unor construcţii de 14 sau 15 etaje în zone de case şi clădiri de maxim trei etaje.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite