Horia Georgescu: „Atacurile lui Crin Antonescu la adresa ANI se cheamă presiune politică!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Georgescu îl acuză pe Antonescu de presiuni politice asupra ANI FOTO Reuters
Horia Georgescu îl acuză pe Antonescu de presiuni politice asupra ANI FOTO Reuters

Horia Georgescu, preşedintele ANI, susţine că atacurile lui Crin Antonescu, preşedintele Senatului, se pot încadra la capitolul presiuni politice. Georgescu îl acuză pe Crin Antonescu că atacă frecvent ANI prin intermediul mass-media şi tocmai de aceea îl acuză de presiuni din partea politicului.

„Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu ratează nici o ocazie sa atace ANI în mass-media, aproape zilnic! Asta se cheamă presiune politică!”, susţine Horia Georgescu într-o postare pe pagina sa de socializare.

Reacţia lui Crin Antonescu a spus că ANI nu este o instanţă judecătorească, iar un raport al Agenţiei nu are putere de lege, apreciind că ANI trebuie să aibă un regim similar cu cel al Parchetului.

„Dacă parlamentarul - cum Tudor Chiuariu arată foarte bine - dacă parlamentarul respectiv, chiar cu o întârziere, are câştig de cauză în instanţă, nu i se mai poate da mandatul înapoi, nu e vorba aici de un om, de persoana fizică, de senatorul sau deputatul cutare, care mai e sau nu mai este deputat, este vorba de faptul că o hotărâre administrativă nu poate să anuleze sau să schimbe voinţa populară democratică, ci numai o sentinţă judecătoarească. Şi punctul acesta de vedere, lucrurile ar trebui - aici şi Valeriu Zgonea are dreptate - ar trebui şi la nivelul clarificate şi la nivelul legii ANI . Cu alte cuvinte, această agenţie să aibă atribuţii pentru a cerceta, pentru a se sesiza compatibilităţi, conflict de interese, dar să aibă un regim cel mult ca al Parchetului", a spus preşedintele Senatului.

În ultimul Raport MCV, transmis de Comisia Europeană, se notează că instituţiile europene au fost sesizate de mai multe instituţii din România. În Raport se precizează că ar fi vorba de presiuni din partea politicului, dar şi din partea mass-media, pe instituţiile din Justiţie.

Horia Georgescu susţine însă că din partea ANI nu s-au trimis plângeri la Bruxelles. „Lucrurile acestea sunt vizibile cu ochiul liber, CE face monitorizarea exhaustivă a tot ce înseamnă materiale de presă în România. Nu am făcut nicio sesizare, s-au discutat aceste aspecte în plenul presiunii care se pune pe ANI prin aceste materiale. Sunt discuţii tehnice instituţionale care şi-au urmat cursul normal. Nu ne-am plâns nimănui. Lucrurile sunt clare aşa cum sunt reflectate în mass media”, a precizat Horia Georgescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite