Horia Constantinescu își anunță plecarea din fruntea ANPC după ce a fost propus de PSD pentru Primăria Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Constantinescu, desemnat de PSD pentru cursa Primăriei Constanța, a anunțat joi dimineață că renunță la funcția din fruntea ANPC pentru a se „dedica campaniei”.

Horia Constantinescu și-a anunțat demisia din fruntea ANPC FOTO Inquam Photos
Horia Constantinescu și-a anunțat demisia din fruntea ANPC FOTO Inquam Photos

După ce a anunțat pe Facebook că trebuie să renunțe la funcția de președinte al ANPC pentru a se ocupa de campania pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu a revenit, potrivit Libertatea, cu precizări, afirmând că nu a demisionat încă. 

***

Știrea inițială

„Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect”, a transmis pe Facebook Horia Constantinescu, anunțând că demisionează din funcția de conducere a ANPC. 

Șeful demisionar al ANPC a informat că va rămâne în ANPC în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța, fiind însă suspendat.

„Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile. Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”, a mai completat Horia Constantinescu, afirmând că trăiește senzația unui „divorț prin acord”.

„Gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, a conchis Horia Constantinescu

Anunțul demisiei vine în urma propunerii PSD pentru Primăria Constanța, dar și în urma unui nou scandal în zona sectorului alimentar. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, anunța marți dimineață că sunt producători în România care vopsesc carnea de pui „pentru a o face să pară mai bună”, avertizând că ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”. În replică, directorul executiv al ANSVSA, Mihai Ponea, îl acuză pe președintele ANPC că induce consumatorii în eroare.  

Câteva ore mai târziu, acesta a adăugat că furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice pentru păsări sau pentru om, dar reprezintă o „practică comercială înşelătoare”. El a menţionat că această metodă este „destul de extinsă” şi că furajele sunt folosite pentru a da impresia că este vorba despre pui de „calitate superioară”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite