Guvernul pune din nou pe agendă Ordonanţa privind fluxurile financiare din PNRR, după ce vineri Dan Vîlceanu anunţase că a fost adoptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pe agenda Executivului de luni se află forma finală a Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezistenţa. Totodată, pe listă se află şi modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR necesare României pentru a accesa fonduri.

Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă este  pusă  în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, a precizat Executivul. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a prezentat, vineri, după şedinţa de Guvern, prevederile Ordonanţei de Urgenţă care a fost adoptată şi care cuprinde fluxurile financiare din cadrul PNRR, respectiv instituţiile statului implicate în PNRR şi modul în care circulă financiar banii.

Acesta a precizat că o noutate din Ordonanţă este faptul că anumite investiţii vor fi efectuate prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR), care pot ajuta ministerele în proiecte sociale, precum educaţie sau sănătate. Vîlceanu a dat asigurări că banii nu vor merge la baronii locali ci la comunităţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite