Guvernul alocă noi tranşe de bani pentru aleşii locali. Ciucă: „100 de milioane de lei pentru continuarea proiectelor PNDL I şi II” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Executivul urmează să vireze în conturile aleşilor locali noi sume din Fondul de Rezervă, după ce a aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri alocarea a 100 de milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat pe anul 2021, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele I şi II.

„Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale acestui program. Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an.

Este important să asigurăm continuitatea acestui program, accesat cu succes de comunităţile locale, în condiţiile în care de la demararea sa şi până acum au fost accesate 11.700 de proiecte. Ceea ce facem acum este în concordanţă cu discuţiile avute recent cu reprezentanţii autorităţilor locale”, a transmis premierul Nicolae Ciucă la finalul şedinţei de Guvern.

84 de milioane de lei pentru aeroporturi

Totodată, guvernanţii au discutat şi proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de Rezervă pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale. Astfel, Guvernul va acorda 84 de milioane de lei pentru aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Maramureş, Arad, Oradea, Satu Mare, Tulcea, Târgu Mureş. 

Premierul Nicolae Ciucă i-a adunat pe miniştrii Cabinetului său în sedinţa de Guvern, miercuri, fiind a doua din această săptămână. Joi urmează să aibă loc o nouă şedinţă de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite