Guvernul a contestat moţiunea de cenzură la CCR. Dancă: Cerem PSD să amâne dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO Inquam Photos
Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO Inquam Photos

Guvernul a depus vineri la Curtea Constituţională sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament. ”Este clară intenţia PSD-ului de a provoca haos în România, aşa cum au făcut-o de la începutul pandemiei, sabotând orice acţiune a Guvernului”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

UPDATE Ionel Dancă: Cerem PSD să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea CCR. Textul moţiunii de cenzură reprezintă o serie de minciuni de la un capăt la altul. Este clară intenţia PSD-ului de a provoca haos în România, aşa cum au făcut-o de la începutul pandemiei, sabotând orice acţiune a Guvernului. PSD e un partid de piromani. Dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum Guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă focul. Nu au acţiunile logică.

Vezi şi: Ce scrie în sesizarea prin care Guvernul a contestat moţiunea de cenzură la CCR 


Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, va merge vineri, la ora 11.00, la sediul CCR pentru a depune sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură.

Şeful Cancelariei va face declaraţii de presă, la sediul CCR, după depunerea sesizării.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. El a acuzat PSD de iresponsabilitate şi sfidare faţă de instituţiile statului.

”Această chestiune trebuie clarificată. Din punctul meu de vedere nu este constituţională depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară”, a afirmat şeful Guvernului.

Simultan, conducerea PSD are o şedinţă online care are pe ordinea de zi inclusiv stabilirea calendarului dezbateri şi votului asupra moţiunii de cenzură „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va respecta decizia Curţii Constituţionale, dar că există şi varianta de a merge la vot cât mai repede.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite