Guvernul a adoptat reducerea cabinetelor demnitarilor. Biroul premierului, singurul care nu va avea reduceri de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetele ministeriale vor suferi reduceri de personal FOTO Mediafax
Cabinetele ministeriale vor suferi reduceri de personal FOTO Mediafax

Numărul posturilor din cabinetele demnitarilor a fost redus prin ordonanţă de Guvern. Cabinetele ministeriale vor fi reduse cu cinci posturi. Personalul din echipa prim-ministrului va fi singurul care va rămâne în formula actuală.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, că până la 30 martie toţi miniştrii trebuie să prezinte propunerile de reorganizare a ministerelor în sensul reducerii de personal, astfel încât numărul posturilor de conducere să fie redus la jumătate, respectiv 60 de angajaţi cu rang de secretari de stat.

În consecinţă, cabinetul vicepremierilor cu portofolii, cel al miniştrilor de stat, al miniştrilor delegaţi, al secretarului general al Guvernului şi cabinetul şefului cancelariei premierului vor fi reduse la opt posturi, de la cele treisprezece, câte erau prevăzute în actuala schemă.

Aceeaşi reorganizare va aduce pentru funcţiile de secretar de stat, adjunct al secretarului general al Guvernului, asimilaţi ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul cabinetul demnitarului o reducere de la cinci la patru posturi, iar pentru conducătorii de organe de specialitate ai administraţiei publice centrale cu rang de sceretar de stat va fi operată o reducere de la patru la trei posturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite