George Ciamba, ambasadorul României în Grecia şi fost ministru, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Ciamba FOTO: Eduard Enea
George Ciamba FOTO: Eduard Enea

George Ciamba, ambasadorul României în Grecia şi diplomat care a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe încă din decembrie 1990, a murit luni, 12 iulie, la vârsta de 55 ani. Cimba era bolnav de mai mult timp, informează Libertatea.

George Ciamba a fost în perioada octombrie 2019-iulie 2021 ambasadorul României în Grecia, iar anterior, din noiembrie 2018, a deţinut funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. Înainte de a deţine această funcţie, George Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 şi noiembrie 2018. Între 2016 şi 2017 a deţinut funcţiile de Ambasador şi de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomaţie economică. 

Absolvent al Facultăţii de Inginerie Electronică, George Ciamba a ocupat, după Revoluţie, diferite funcţii în cadrul MAE. Ciamba a intrat în Ministerul de Externe ca ataşat şi a parcurs toate etapele carierei diplomatice, în anul 2004 fiindu-i acordat gradul diplomatic de ambasador. În 1997, el a fost selectat să participe la Programul „International Visitor” pentru lideri în formare pe probleme de politică externă al Agenţiei de Informaţii a SUA, conform MAE. Între 1999-2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Turcia, precum şi Reprezentant Permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră.

Nu în ultimul rând, de numele său se leagă şi „susţinerea extinderii NATO şi a UE către Europa de Sud-Est şi a implicării lor în democratizarea şi securizarea regiunii Mării Negre”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite