Geoană se gândeşte la înfiinţarea unui nou partid de stânga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Adevărul
Mircea Geoană FOTO Adevărul

Senatorul Mircea Geoană a scris pe pagina sa de Facebook că nu doreşte să producă o ruptură a PSD, dar că îi va chema alături de el pe colegii săi din PSD, într-un nou proiect politic, dacă partidul va rămâne prizonierul clicii dictatoriale de la vârful său.

„Nu doresc să provoc o ruptură a partidului pe care l-am condus. Dacă însă frica, comoditatea sau complicitatea unora vor face ca PSD să rămână prizonierul aceleiaşi clici corupte şi dictatoriale de la vârful său, atunci voi avea datoria de a chema alături de mine într-un nou proiect politic pe toţi acei oameni integri care cred într-o stânga adevărată, modernă şi europeană, deschis colegilor din PSD, dar şi oamenilor de stânga care se simt nereprezentaţi de actualul PSD şi de clasa politică românească“, a scris Geoană pe contul său de Facebook.

Geoană a mai scris că va acţiona astfel încât să redea „adevăraţilor membri şi simpatizanţi ai PSD un partid profund democratic, modern şi deschis către societate, eliberat de minciună, corupţie şi impostură“.

În prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) de după eşecul de la prezidenţiale, Mircea Geoană a fost exclus din PSD, alături de Dan Şova şi Marian Vanghelie. Ulterior, senatorul a renunţat şi la funcţia onorifică de Înalt Reprezentant al Guvernului şi a anunţat că va pleca din casa de la RA-APPS.

Citeşte şi:

Geoană a pierdut şi şefia Comisiei de aderare la Schengen. Corlăţean îi va lua locul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite