Gabriel Ispas, candidat ProRomânia la Sectorul 4: Reabilitez toate blocurile cu bani europeni. Un comitet de onoare va verifica declaraţiile de avere şi interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Ispas, candidat la Primăria Sectorului 4. FOTO Arhivă personală
Gabriel Ispas, candidat la Primăria Sectorului 4. FOTO Arhivă personală

Candidatul Pro România pentru Primăria Sectorului 4, Gabriel Ispas, a vorbit, la Adevărul Live, despre proiectele pe care le propune şi obiectivele partidului său pentru alegerile locale. Ispas promite că va reabilita toate blocurile din sector dacă va ajunge primar, pe bani europeni, şi va construi creşe, şcoli şi grădiniţe.

Adevărul: De ce candidaţi?
Gabriel Ispas: Pentru că e un moment în viaţă când binele comunităţii trebuie pus înaintea interesului personal. Sectorul 4 are nevoie de o dezvoltare pe orizonatală şi pe verticală. Trebuie să ne uităm spre marile metropole din România şi din lume. 

Ce vă place la sector şi ce nu vă place?
Îmi place că are bulevarde foarte largi, iar un merit îl are şi actualul primar, dar nu-mi place că s-a construit un fenomen infracţional de manual. Noua infracţionalitate are un paravan aparent serios, în zona administraţiei pieţelor, alţii se duc spre zona de dezvoltări imobiliare. Interlopii de ieri sunt aparent oameni onorabili azi. 

Cum aţi schimba aceste probleme?
Cel mai important mecanism e transparenţa. Aş instala un comitet de onoare al sectorului, care să verifice declaraţiile de avere şi de interese. Aş începe categoric cu Poliţia locală, aş continua cu ADP, apoi cu zona de achiziţii şi investiţii. 

Ce proiecte aveţi ca primar?
Aş dezvolta zona educaţională: creşe, grădiniţe, şcoli educaţionale, cât mai aproape de comunitate. Un părinte nu trebuie să plece cu două ore în ainte să-şi lase copilul la şcoală, apoi să mai facă încă două ore până la serviciu. Un alt proiect important: aş reabilita complet blocurile, pentru că foarte mult au deja 40-50 de ani. Terasele pe blocuri sunt sparte, la fel şi ţevile. Totul pe bani europeni, pentru că dezavuez complet ce a făcut primăria, să se împumute pentru reabilitări. E vital ca în următorii patru ani, toate blocurile din sector, nu doar cele de la bulevard, trebuie să intre în acest proces amplu de modernizare, astfel încât să-ţi facă plăcere să locuieşti la tine în apartament. Deci bani pentru reabilitare din fonduri europene şi doar 2% din bugetul sectorului. Apoi mă interesează zona de salubritate. Să-i convingem pe oameni să colecteze selectiv, să-i educăm, să-i motivăm financiar. La fiecare stradă, din 100 în 100 de metri, să avem tomberoane, nu să se plimbe maşinile de gunoi printre străzi. Aşa am rezolva şi celebrele ghene. În sector nu mai avem nicio zonă de economie reală. Avem un nord bogat în Capitală, care atrage taxe şi impozite, şi avem un sud dormitor. 

De când staţi în Sectorul 4?
Stau în Sectorul 4 din 2014. Am avut aproape 100 de oameni în campanie care au trecut prin blocuri, prin cartiere, să vorbească cu oameni. 

Câţi consilieri credeţi că veţi obţine?
În Sectorul 4 putem să ne ducem în 5 consilieri. Să vedem ce se va întâmpla la vot. În primul rând am simţit o neîncredere generală în rândul cetăţenilor. Dacă tu stai acasă, altul va vota pentru tine şi tu vei putem să te manifeşti abia peste 4 ani. Alţi oameni îmi spun: ”v-aş vota pe dvs, dar dacă o să ajugem să-l regretăm pe Băluţă, care a şi făcut”. Eu am recunoscut lucrurile bune, pentru că sunt şi teolog. Nu pot minţi. Sunt investiţii care s-au făcut, dar cu ce cost? Risipa e la fel de păguboasă ca şi nonacţiunea. Cred că duminică nu e sfârşitul, e doar un nou început. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite