Fostul principe Nicolae, amintiri cu bunica sa, Regina Ana: Nu se dădea în lături de la nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul principe Nicolae povesteşte că a avut o relaţie specială cu bunica sa, Regina Ana, care „ nu se dădea în lături de la nimic“: se aventura în expediţii şi mergea la pescuit.

„Când mă gândesc la bunica, mă gândesc la simţul aventurii, la zburdălnicia ei şi la râsul sănătos. În copilărie, am avut cu ea o relaţie specială şi apropiată, care cred că s-a înfiripat încă din clipa în care m-am născut. De-a lungul anilor, ne-am aventurat în tot soiul de expediţii, pe vremea când locuiam la Geneva, fie că luam maşina şi mergeam să vedem nişte obiective interesante, fie că descopeream drumuri ascunse către anumite destinaţii sau căutam locuri noi de pescuit. Pe scurt, nu se dădea în lături de la nimic“, a scris fostul principe Nicolae, nepotul cuplului regal.

Miercuri, 10 august, în cursul serii, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces.

Joi, 11 august, şi vineri, 12 august, de la ora 8.00 la ora 22.00, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este liberă.

Pe 13 august, de la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Necropola regală a fost finalizată recent, dar la catedrală încă se lucrează, terminarea ei fiind preconizată pentru anul 2018.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite