Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota, despre afirmaţiile Elenei Udrea: „Băsescu era greu de manipulat. Unele afirmaţii sunt bârfe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în mandatele lui Traian Băsescu, Iulian Fota a declarat, într-un interviu acordat „Q Magazine“, că deşi unele dintre afirmaţiile Elenei Udrea ar putea fi adevărate, altele sunt „bârfe“.

„În cei şase ani de activitate la Cotroceni, nu m-am intersectat cu situaţii precum cele descrise de doamna Udrea. Ele, dacă sunt adevărate, ţin de o altă lume, paralelă celei tehnocratice, de stat, lumea politico-mediatică. Este o mare diferenţă între o lume şi cealaltă. În prima se operează cu informaţii certe sau cu un grad mare de certitudine, cineva garantând pentru acurateţea lor. În lumea politică, de unde vine şi doamna Udrea, se operează primordial cu bârfe, zvonuri, intrigi, un stil complet diferit“, a declarat Fota pentru qmagazine.ro.

„Cred că este exagerat, de exemplu, să te consideri a fi un canal de informaţii alternativ pentru preşedinte, să te compari practic cu un serviciu de informaţii, ţinând cont de potenţialul informativ al unei instituţii care în niciun caz nu se poate compara cu posibilităţile unei persoane“, a adăugat el.

Totodată, Fota a caracterizat drept „exagerare“ afirmaţia potrivit căreia serviciile controlează statul.

„Este o exagerare şi să spui că serviciile controlează pe toată lumea sau că ele ar avea cea mai mare putere în România. În ţara noastră puterea este foarte fragmentată, Preşedintele, premierul, preşedinţii Camerelor, preşedinţii de partid având propriile lor puteri. Au de asemenea mare putere instituţiile de mass-media şi patronii lor. Repet, puterea  politică în România este foarte  fragmentată şi asta este un lucru bun“,  a mai spus Fota.

In ce priveşte mandatele fostului preşedinte, Fota a spus că Udrea „aruncă o imagine falsă a ceea ce a făcut Traian Băsescu în mandatele sale“. „Traian Băsescu era greu de dezinformat sau manipulat. Şi era imposibil de remorcat. Vă pot spune cu siguranţă că Traian Băsescu nu a fost remorca cuiva. Ştiam că dacă plecam la un proiect cu dânsul, era proiectul lui. Era un om pe picioarele lui, independent. Niciodată în cei şase ani nu am fost nevoit să mă gândesc că voi face ceva ilegal sau neconstituţional“, a conchis Fota.


Citeşte şi:

Cine este şeful interimar al SRI Florian Coldea şi cum a ajuns să deţină „cheia tuturor secretelor din România“

Generalul Florian Coldea, actual şef interimar al SRI, a devenit într-o săptămână unul dintre cele mai discutate personaje din România, în urma declaraţiilor Elenei Udrea . „Adevărul“ vă prezintă biografia celui care a ajuns, în câteva zile, dintr-un profesionist discret al serviciilor, personajul principal al unei drame politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite