Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria București, fiind însoțită de mai mulți lideri ai PSD, printre care și Marcel Ciolacu. Chestionată de jurnaliști, lidera filialei București a avut un mesaj pentru Piedone, precizând în același timp, referitor la mesajul de pe tricoul său, că este adresat femeilor care au susținut-o în alegerile anterioare. 

Gabirela Firea a avut un mesaj pentru femeile care au susținut-o FOTO Captură video
Gabirela Firea a avut un mesaj pentru femeile care au susținut-o FOTO Captură video

„S-au pierdut aproape 4 ani de zile pentru că dacă măcar s-ar fi continuat proiectele PSD tot s-ar fi înregistrat un ritm decent (…) De ce avem nevoi? În primul rând de o echipă muncitoare (…) care să comunice cu cetățenii. Vreau să îi mulțumesc sincer domnului prim-ministru Marcel Ciolacu pentru sprijin și să îi mulțumesc anticipat pentru că va susține, sunt convinsă, toate proiectele Capitalei (…) În acești ani, doar două sectoare au avut noroc: Sectorul domnului Robert Negoiță și al lui Daniel Băluță, în rest Evul Mediu”, a susținut Gabriela Firea după depunerea candidaturii sale. 

Firea a mai arătat că este optimistă și încrezătoare în cadnidatura sa. „Sunt convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul şantierelor, care să respecte legea şi regulile şi atunci când se întâmplă o problemă să nu se ascundă în birou”, a mai spus social-democrata. 

Mesajul de pe tricoul șefei PSD București 

Gabriela Firea a avut și un tricou cu textul „în spatele fiecărei femei grozave sunt femei grozave”. Chestionată cu privire la mesajul transmis, șefa PSD București a afirmat că este adresat femilor care au susținut-o anterior.  

Chestionată cu privire la declarațiile edilului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, care a afirmat că „a fost aruncată la gunoi și apoi reciclată” de către liderii PSD, Gabriela Firea a susținut că nu ar vrea să îi răspundă „cu aceeași monedă”, explicând în privința negocierilor pentru susținerea sa că are telefonul deschis. 

Gabriela Firea a fost însoțită atât de colegii săi care candidează pentru primăriile de sector, cât și de alți lideri și miniștri din partid: Paul Stănescu, Sorin Grindeanuu, Alexandru Rafila și Mihai Tudose. Premierul Marcel Ciolacu a luat cuvântul afirmând că „este oficial, din acest moment Gabriela Firea este candidata PSD pentru un nou mandat la PMB”

Adresându-se colegei sale, Ciolacu a mai explicat că, în opinia sa, s-au terminat poveștile referitoare la posibile aranjamente și discuții cu privire la alegerile prezidențiale. 

Locul doi în sondaje

Proaspăt intrată în cursa pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea este plasată deja pe locul doi în intenția de vot, după Nicușor Dan, potrivit unui sondaj Avangarde realizat la comanda PSD.

În contextul în care separarea dintre PSD și PNL la Primăria Capitalei, o plasează pe Gabriela Firea, având un procent de 24%, pe locul doi în intenția de vot, după Nicușor Dan, care are 31%, Piedone are acum doar 20%.

Înainte de intrarea în cursă a Gabrielei Firea, primarul Sectorului 5 era într-o competiție strânsă cu actualul primar. Contracandidatul liberal Sebastian Burduja ocupă locul 4 cu 15%, urmat de reprezentantul AUR Mihai Enache cu 7%. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite