Fără pensii speciale pentru cei condamnaţi pentru fapte de corupţie. PSD pune legea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD va introduce pe ordinea de zi a plenului Camerei proiectul de lege prin care nu mai beneficiază de pensii speciale cei condamnaţi pentru fapte de corupţie. Iniţiativa a primit rapotd de admitere şi de la Comisia juridică. Camera Deputaţilor e forul decizional.

Conform proiectului care a fost iniţiat de liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, îşi vor pierde pensiile speciale magistraţii, militarii, funcţionari publici parlamentari, cei din corpul diplomatic, judecătorii CCR, piloţii de avioane, membrii Curţii de Conturi care au fost condanaţi definitiv pentru fapte de corupţie. 

Anterior, Parlamentul a votat şi pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale, cea mai mare impozitare fiind cea a pensiilor de serviciu de peste 7.000 de lei. 

Iniţiativa prin care nu vor mai beneficia de pensii speciale cei condamnaţi pentru fapte de corupţie va intra pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, mai ales că deja a fost dat raportul de către Comisia juridică. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite