Elena Udrea, aviz pozitiv de la Comisia juridică privind începerea urmării penale. Implicarea DNA în campania electorală e evidentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Elena Udrea. FOTO Click
Deputatul Elena Udrea. FOTO Click

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, aviz pozitiv, cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, iar votul în plen va fi dat marţi, a decis Biroul permanent al forului legislativ. Udrea este suspectată de DNA de instigare la luare de mită.

UPDATE Comisia juridică a dat aviz pozitiv privind încuviinţarea începerii urmăririi penale

„Intrarea mea în campanie enervează foarte tare. Deşi iniţial am vrut să mă retrag după ce am fost chemată la DNA pentru dosarul cu campania din 2009, am decis să duc adevărul mai departe“, a declarat Elena Udrea. 

Avizul a fost acordat cu 14 voturi „pentru”, 2 „împotrivă" şi 3 abţineri.

Udrea a vorbit şi despre apelul lui Tăriceanu de a nu mai supune votului cererile DNA privind parlamentarii. „Face sens (apelul - n.r.), având în vedere că la locale, dacă aţi văzut, s-au pus sub acuzare primari, care erau personaje indezirabile sistemului, care trebuiau înlocuite, iar oamenii aceştia trebuiau să nu mai candideze sau să nu mai câştige. Unii au câştigat, au fost votaţi chiar în arest fiind", a spus Udrea, explicând că alegătorii au fost mai interesaţi de rezultate decât de acuzaţii.

Deputatul a afirmat că „implicarea DNA în campania electorală este evidentă“, iar acesta este un motiv în plus pentru amânarea votului asupra unor astfel de cereri. "Faptul că numai unora li se fac dosare penale în campanie iarăşi este o dovadă că există această implicare a activităţii doamnei Kovesi în campanie. Mi se pare o solicitare logică. Până la urmă, nu moare nimeni dacă mai stai două luni să treacă campania electorală şi după aceea noul Parlament să se pronunţe", a adăugat ea.

UPDATE Elena Udrea a ajuns la Comisia juridică. Deputata nu a vrut să comenteze înaintea audierii cazul său.


„Am avut o şedinţă a Biroului permanent, în urma unei solicitări a domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de doamna deputat Udrea Elena Gabriela, fost ministru al Turismului şi membru al Camerei Deputaţilor. Conform Regulamentului, la orice solicitare Bp se întruneşte de îndată. S-a înaintat scrisoarea către Comisia juridică. Luni, odată cu plenul, Comisia juridică va lucra şi îşi va da avizul. Urmează marţi, după votul final, să fie votul cu bile", afirma, săptămâna trecută, secretarul Camerei, social-democratul Marcel Ciolacu. 

Ciolacu a precizat că cererea DNA în privinţa Elenei Udrea este pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită şi sunt 13 volume, cu o medie de 200 de file fiecare. 

eputatul Elena Udrea a declarat, vineri, că a devenit „preferata” şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul.

„Preferinţa (şefei DNA - n.r.) pentru mine e veche. Dânsa a putut să şi-o manifeste doar după ce Traian Băsescu şi-a terminat al doilea mandat. Preferinţa este veche, eu cunosc poveştile”, a spus Elena Udrea, la Palatul Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite