Duelul în PRM continuă. C.V. Tudor: “Nişte zurbagii bătrâni vor să târască PRM în troaca porcilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor continuă lupta în PRM, chiar dacă, oficial, a fost îndepărtat din fruntea partidului de o mână de vechi membri. Sâmbătă, Vadim a convocat la sediul PRM câţiva apropiaţi, într-un aşa-zis Birou Permanent, pentru a discuta despre viitorul formaţiunii.

Preşedintele, aşa cum se recomandă, sau fostul preşedinte, aşa cum îi spun rivalii din partid, a lansat un nou atac asupra celor care s-au încumetat să-i iasă din cuvânt şi care au săvârşit “decapitarea” sa. Vegheat aproape de Gheorghe Funar, vechiul său colaborator, Corneliu Vadim Tudor a ţinut să facă unele precizări chiar la intrarea în sediul partidului.

“Nu-mi pierd vremea pentru nişte zurbagii bătrâni care vor să târască partidul în troaca porcilor. Sunt nişte indivizi fără nicio calitate. Ei au mizat pe lehamitea mea, pe scârba mea, dar tind să fac curăţenie. Au ştampile false şi vor să organizeze un Congres ilegal. E un fals ordinar şi penal.”, i-a avertizat Corneliu Vadim Tudor pe disidenţi.

Apoi, “tribunul” a trecut la comparaţii plastice. “ Aşa cum vor ei să mă schimbe poate fi revocat şi Papa de la Roma. Se strâng 10 călugări pensionari şi cu minţile rătăcite şi îl răstoarnă pe Papa. Un partid se conduce după statut. Aşa, îmi pun şi eu portretul lui Brătianu în spate şi convoc Congresul PNL”, a spus, aspru, fondatorul PRM.

„Vadim îşi va pierde şi calitatea de membru”

De cealaltă parte, oponenţii, conduşi de Dumitru Badea, nu se dau bătuţi şi îl ameninţă pe “tribun” cu excluderea din partid.

„E o făctura a lui Corneliu Vadim Tudor. La ce poţi să te aştepţi de la el. Dacă va mai continua să arunce cu noroi, îşi va pierde şi calitatea de membru”, a declarat, pentru „Adevărul”, Dumitru Badea, lider în conducerea provizorie a partidului.

În plus, noua conducere a adoptat şi o poziţie oficială. „Biroul Permanent a luat la cunoştinţă de diversiunea prin care un aşa zis Birou Permanent condus de C.V.Tudor s-ar întruni sîmbătă 6 iulie. Este deja un act grav de încălcare a disciplinei de partid care nu poate fi tolerat” se arată într-un comunicat semnat tot de Dumitru Badea.

Biroul Permant al PRM, cel oficial, mai aminteşte în comunicat că în 27 iulie, la Congres, „se vor rezolva toate problemele în mod corect şi democratic. În PRM abuzurile şi dictatura personală a luat sfîrşit! Ireversibil!”

Plenara Consiliului Naţional din 15 iunie a revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe C.V. Tudor şi organele de conducere, respectiv, Comitetul Director şi Biroul Permanent.

Plenara a ales noi organe de conducere la nivel naţional respectiv, Comitetul Director şi Biroul Permanent, după ce a completat Consiliul Naţional, care-şi vor desfăşura activitatea pînă la Congresul extraordinar al PRM din 27 iulie, care va avea loc la Alba Iulia.

Atunci, Corneliu Vadim Tudor a acuzat că în spatele acţiunii s-ar fi aflat social-democratul Viorel Hrebenciuc. "Este o facatura publică marca Viorel Hrebenciuc. Derbedeul de Hrebenciuc, cum vrea sa înhaţe echipa Steaua, vrea să înhaţe şi PRM”, spunea Vadim.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite