Dragnea şi Tăriceanu retrag proiectul privind Statutul Casei Regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principesa Margareta, şefa Casei Regale, şi principele Radu. FOTO Inquam Photos
Principesa Margareta, şefa Casei Regale, şi principele Radu. FOTO Inquam Photos

Şefii Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, solicită, în calitate de iniţiatori, retragerea proiectului privind reglementarea statulului juridic al Casei Regale. Solicitarea a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului, iniţiativa fiind în prezent la comisiile de specialitate.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, care prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat. 

Printre beneficiile menţionate în prouect, era inclusiv una care prevedea că familia Regală poate locui în următorii 49 de ani în Palatul Elisabeta. cheltuielile de funcţionare curentă a Casei vor fi suportate din fonduri publice, cu adoptarea bugetului prin Hotărâre de Guvern, dar cu obligaţia ca şeful Casei Regale să prezinte anual Parlamentului, în scris, un raport de activitate. De asemenea, principesa Margareta ar urma să fie asimilată protocolar unui şef de stat.

20 de posturi noi

Nu în ultimul rând, prin lege este organizat şi Serviciul administrativ al Casei Regale, numărul maxim al posturilor fiind 20, „inclusiv directorul serviciului administrativ al Casei Regale a României“, fiind vorba de personal contractual, finanţat de la bugetul de stat.ţiativa legislativă urmăreşte recunoaşterea personalităţii juridice pentru Casa Regală a României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite