Dîncu, propus de PSD să ocupe funcţia de șef al delegaţiei legislativului la Adunarea Parlamentară a NATO

0
Publicat:

Fostul ministru al Apărării a fost propus de către grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat să ocupe funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. El îi ia locul lui Angel Tîlvăr.

Vasile Dîncu face rocada cu Angel Tîlvăr FOTO Arhivă
Vasile Dîncu face rocada cu Angel Tîlvăr FOTO Arhivă

PSD a făcut această propunere către Birourile Permanente reunite ale Parlamentului care au avut, vineri, şedinţă. Propunerea ca Vasile Dîncu să fie în funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO va fi votată în plenul reunit din 21 februarie, de la ora 13.00.

Până pe 19 decembrie 2022, șef al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO a fost Angel Tîlvăr, actual ministru al Apărării. Tîlvăr a preluat funcția de la Sorin Grindeanu, în momentul în ca prim-vicepreședintele PSD a fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Ciucă. 

În acelaşi plen va fi ales şi nou preşedinte al AEP, preşedintele CNA, precum și vicepreşedinte pentru Autoritatea de Audit din Curtea de Conturi a României. 

Până la alegerea noului președinte AEP, atribuțiile vor fi exercitate de vicepreședintele Vajda Zsombor. Pentru AEP și Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi, termenul pentru depunerea candidaturilor este 17 februarie, iar pentru rapoarte, 21 februarie.

Dîncu, un contestatar al liberalilor 

În ultima perioadă, Vasile Dîncu s-a evidenția ca un critic al lui Klaus Iohannis și al ministerei Educației, Ligia Deca. Astfel, ca membru al echipei de specialiști care analizează legile Educației, a anunțat i-a cerut lui Marcel Ciolacu să discute în Coaliție prelungirea termenului pentru înaintarea formei finale pentru adoptare în Executiv.

Cu un răspuns pe tema legilor Educației a venit Alina Gorghiu.  „Dânsa (n.r. - Ligia Deca) s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie. Aţi văzut că a făcut dezbateri şi a ajuns la o formă - cred eu - bună a acestor legi, dar mi-aş dori ca pe proiecte mari ale coaliţiei să fim mai solidari, să fim mai uniţi, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România. Pachetul de legi pe educaţie, "România educată", nu este doar o reformă a preşedintelui, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv e o reformă a sistemului de educaţie din România, care are un impact extrem de relevant asupra noastră, asupra tuturor",  a afirmat Gorghiu la Senat, după o ședință de Birou Permanent al Senatului.

Vicepreședintele PNL a punctat faptul că în perioada în care legile educației s-au aflat în dezbatere publică niciun reprezentant al PSD nu a avut „ceva de obiectat”.

„Sunt uşor mâhnită de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat în dezbatere publică luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat. Eu mă bucur că dânşii doresc să îmbunătăţească legea, dar eu vă spun aşa: dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul Guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD. Şi atunci mă gândesc că trebuie să respectăm proiectele mari şi să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câştigăm mici puncte", a precizat Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite