Dîncu: „Fenomenul Şoşoacă este un fel de inconştient colectiv care vorbeşte”

0
Publicat:

Social-democratul Vasile Dîncu a afirmat că opţiunile extremiste, precum „fenomenul Şoşoacă” şi partidul condus de George Simion, apar pe fondul neîncrederii cetățenilor în actuala clasă politică. Fostul ministru a subliniat însă că cei doi nu pot să depășească limita pentru a ieși din Opoziție.  

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Sunt valuri de neîncredere în politică, dar de regulă poate să ne îngrijoreze acest lucru, pentru că în aceste situaţii vin valuri, să zicem, de opţiuni extremiste, de crize politice majore. (...) Dacă luăm fenomenul Şoşoacă, este un fel de inconştient colectiv care vorbeşte. Deci Şoşoacă dă expresia unor gânduri pe care foarte mulţi oameni le au, dar şi le reprimă”, a spus Vasile Dîncu, potrivit News, subliniind că în momentul de față „trăim o depresie a neîncrederii”, care „poate să creeze fenomene extremiste”. 

Parlamentarul a mai explicat că neîncrederea populației în actuala clasă politică creează discontinuitate politică, arătând că „pe vot negativ nu poţi construi mare lucru dacă vin oameni care sunt votaţi numai pentru că fac o deconstrucţie a celor care au fost la Putere”

În același timp, social-democratul a subliniat că Şoşoacă şi Simion au o limită peste care nu vor putea trece.

„Limita este Uniunea Europeană, apartenenţa la NATO. Ei, dar fără această nebunie nu pot să depăşească o anumită limită. Rămân în sistem, rămân în sistemul politic şi rămân la 20 şi ceva la sută. Un scor care nu-i ajută cu nimic. În principiu, ajută să stea în opoziţie, îi ajută să stea în opoziţie, ajută să fie o sperietoare pentru putere”, a mai afirmat Dîncu.

Despre senatoarea Diana Șoșoacă, parlamentarul a mai arătat că „preia orice se poate prelua”.

„Ea nu este nici putinistă, cu siguranţă, şi nici legionară (...) Ar vrea să valorifice tot”, a mai afirmat Dîncu, susținând că senatoarea îl imită pe Corneliu Vadim Tudor, destul de bine. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite