Dîncu afirmă că sărbătoarea de 9 mai în Rusia va fi una propagandistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a afirmat că sărbătoarea de 9 mai în Rusia va fi una "sută la sută propagandistă".

Dîncu a spus că această sărbătoare va fi mai degrabă o încercare a ascunderii înfrângerii, fiindcă pe plan intern lui Putin o să îi fie de folos această zi pentru a continua propaganda prin minciunile care au fost destul de bine metabolizate de către cetăţenii ruşi.

"Eu cred că această sărbătoare a propagandei nu va avea nicio substanţă. Probabil că va avea o substanţă în Rusia, pentru că nu cred că pe Putin îl mai interesează opinia publică, dacă nu vrea să comunice cu NATO sau cu cei din zona apropiată NATO, atunci va vrea să comunice doar în interior. Pentru că una din iluziile noastre şi una din iluziile democraţiei din ultimii ani, şi care a dispărut acum, a fost aceea că popoarele nu-i urmează pe dictatori. Ceea ce se vede acum este că a câştigat Putin 18 procente de la începutul invaziei Ucrainei, în încredere, şi chiar operaţiunea în sine este una aprobată de 80%. Nu se datorează asta numai faptului că nu sunt informaţii ruşii, că nu au Facebook şi altele, ci altor lucruri, care sunt factori ai mentalităţii şi, sigur, şi ai unei societăţi rămase în urmă. (...) Nu cred că-i va reuşi această mare festivitate pe care o gândeşte decât pentru intern. Dar sigur, pentru intern o să-i folosească, pentru că am văzut marile minciuni ale propagandei ruse au fost destul de bine metabolizate de către societatea rusă”, a afirmat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24.

Vasile Dîncu nu crede că Rusia poate concretiza o victorie într-un interval de timp atât de scurt, dată fiind situaţia actuală de pe frontul de luptă, acolo unde ruşii nu au reuşit să înainteze prea mult în ultimele zile. 

"Nu se va putea anunţa – asta spun toate datele pe care le avem în ceea ce priveşte dezvoltarea ostilităţilor pe front – nu se va putea deconta nici măcar o victorie mică. Este un spaţiu de timp prea puţin până în 9 (mai – n.r.) şi după cum ne uităm la situaţia de pe front, nu au avansat pe front în ultima vreme foarte mult, chiar dacă au mărit bombardamentele, de exemplu, în anumite zone. Deci se pare că va fi, din perspectiva militară, va fi mai degrabă o încercare de a ascunde o înfrângere”, a adăugat ministrul Apărării.  

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri