„Die Zeit”, despre Klaus Johannis: „Pentru prima oară în România, un sas este ales într-o funcţie înaltă de conducere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Johannis FOTO Mediafax
Klaus Johannis FOTO Mediafax

Presa germană salută numirea lui Klaus Johannis în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. „Este pentru prima oară când un etnic german este numit într-o poziţie înaltă de conducere în politica românească”, notează cotidianul „Die Zeit” în ediţia sa online.

„Partidul Naţional Liberal care co-guvernează statul Uniunii Europene (n.r. - România) l-a ales pe sasul transilvănean Klaus Jonannis ca prim-vicepreşedinte. El este primarul oraşului Sibiu şi este considerat drept unul dintre cei mai de succes primari ai ţării”, mai scriu jurnaliştii de la „Die Zeit”.

Klaus Johannis s-a alăturat săptămâna aceasta Partidului Naţional Liberal, iar la Congresul PNL de sâmbătă edilul sibian a fost ales „numărul doi” al formaţiunii, secondându-l pe Crin Antonescu, care a fost reales preşedinte.

Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1343 de voturi "pentru" şi 44 "împotrivă", 50 de voturi fiind nule.

Echipa de conducere propusă de Crin Antonescu este formată din prim-vicepreşedintele partidului, secretarul general, 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi.


Astfel, Klaus Johannis este prim-vicepreşedintele PNL, iar Eduard Hellvig secretarul general.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite