Deputatul PSD huiduit de 1 Decembrie revine: Nu-l comparaţi pe Ferdinand cu neamţul de azi. Eu sunt fan Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon a fost huiduit la Bârlad pentru discursul de Ziua Naţională FOTO Inquam / Octav Ganea
Adrian Solomon a fost huiduit la Bârlad pentru discursul de Ziua Naţională FOTO Inquam / Octav Ganea

Deputatul PSD Adrian Solomon, care a fost huiduit la Bârlad de cetăţenii adunaţi la festivităţile de Centenar, a revenit, luni, asupra declaraţiilor jignitoare la adresa Regelui Ferdinand şi a preşedintelui Klaus Iohannis. Întrebat de ce a avut un astfel de discurs, Solomon a replicat scurt „pentru că aşa vreau eu” şi a întrebat la rândul său dacă în România e interzis să declari ceva.

Parlamentarul social-democrat Adrian Solomon a explicat luni declaraţiile jignitoare la adresa Regelui Ferdinand, declaraţii pe care le-a făcut la Bârlad cu ocazia Zilei Naţionale. Acesta a spus că meritul Marii Uniri este doar al poporului român, cel al Regelui Ferdinand fiind doar de „a ne direcţiona spre alianţa câştigătoare”. 

„Vă interesează năzuinţele mele? Sunteţi futurolog? Dincolo de ceea ce s-a vorbit, s-a uitat din vedere rolul poporului şi al naţiunii române. Fără poporul român şi fără naţiunea română n-ar fi ajuns la victorie. Rolul Regelui Ferdinand a fost de a ne direcţiona spre alianţa câştigătoare a războiului. Nu a avut un rol determinant pentru că factorii sunt multipli. Rolul său a fost de a conduce oştirea pentru victorie. Eu vorbeam ca peste 100 de ani să de Domnul ca poporul acesta să aibă un conducător mai bun decât Ferdinand. Nu-l comparaţi cu neamţul de azi. Eu sunt fanul lui Alexandru Ioan Cuza”, a argumentat Adrian Solomon. 

Întrebat de jurnalişti de ce a făcut o astfel de declaraţie, deputatul PSD a răspuns: „Pentru că aşa vreau eu. E interzis în ţara asta să declari ceva?”

„Îmi doresc un singur lucru: ca peste încă o sută de ani să dea Domnul ca poporul român să fie condus de un etnic român, şi nu german, ca acum”, a fost fraza cu care deputatul PSD Adrian Solomon şi-a încheiat discursul susţinut la Bârlad cu ocazia Centenarului. Acesta a fost huiduit şi fluierat imediat de oamenii strânşi la eveniment, moment în care social-democratul şi-a terminat urarea şi a părăsit pupitrul de la care vorbea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite