„Deputatul AKM“: Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu codurile penale dacă nu vrea să se facă la fel de vinovată ca masochistul de Toader

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rădulescu FOTO Inquam Photos
Cătălin Rădulescu FOTO Inquam Photos

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat luni că premierul Viorica Dăncilă trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru modificarea Codurilor penale şi de procedură penală, dacă „nu vrea să se facă la fel de vinovată” ca şi Tudorel Toader pentru „oamenii care suferă în puşcării”. Social-democratul a mai afirmat că nu crede că ministrul Justiţiei va transpune în lege noile articole de cod penal, deoarece „nu are curajul necesar”.

Cătălin Rădulescu a declarat că nu a avut „niciodată” încredere în Tudorel Toader, precizând că „nici nu are curajul necesar, nici nu îşi doreşte să facă acest lucru”.

„Haideţi să vă spun ceva, eu nu am avut încredere în acest Tudorel Toader niciodată. Am repetat asta de nu ştiu câte ori, am făcut o mare greşeală noi şi v-a confirmat-o şi preşedintele partidului faptul că noi din octombrie nu ne-am apucat noi să transpunem în lege articolele de cod penal care au fost declarate de CCR constituţionale şi asta a fost o greşeală pe care noi am făcut-o. Eu am spus de atunci că trebuia să facem asta. Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată nici un cod şi nici o amnistie şi graţiere pentru că nu este nici, cum să vă spun, nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte să facă acest lucru”, a declarat deputatul PSD, citat de Mediafax.

Politicianul şi-a continuat atacul asupra lui Toader, despre care spune că este un „masochist”.

„Cred că este masochist, îi place foarte mult să stea acolo să nu facă nimic”, a spus acesta.

Cătălin Rădulescu a mai subliniat că premierul Vorica Dăncilă ar trebui să-şi asume modificarea codurilor penale şi să hotărască „urgent” ce va face, dacă nu vrea să se facă „la fel de vinovată” ca Tudorel Toader pentru cei care „suferă pe nedrept” în puşcării.

„Nu ştiu ce face premierul Viorica Dăncilă, trebuie să facă ceva. Deci premierul Viorica Dăncilă este membră a partidului nostru şi premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste coduri pentru că va fi vinovată ca şi acest ministru pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă din cauză că aceste coduri prin prescrierea faptelor şi prin ceea ce a hotărât CCR ei stau în continuare nevinovaţi. Tocmai că trebuiau transpuse aceste coduri şi făcute ori printr-o lege ori prin OUG", a declarat social-democratul.

Deputatul a mai adăugat că s-a „săturat” să tot ceară modificarea codurilor şi că e de părere că e nevoie de un nou CEx al PSD pentru a se stabili ce e de făcut mai departe.

„M-am săturat să tot cer, am tot spus-o de nu ştiu câte ori, este o hotărâre a partidului nostru, trebuie făcut un CEX bănuiesc iarăşi ca să vedem ce facem, dar repet, să îşi mai asume răspunderea şi premierul nostru care este pus de partid acolo ca să rezolve aceste abuzuri care au fost făcute abominabil în aceşti ani de zile. Şi trebuie să îşi asume până la urmă doamna premier acest lucru”, a mai spus Rădulescu.

Şi preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, pesedistul Nicuşor Halici, a militat luni pentru modificarea codurilor penale, afirmând că este o urgenţă, şi că ar trebui adoptată de Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite