Deputat ALDE: PNL pare a lucra cu spor la revenirea lui Florian Coldea şi la spălarea imaginii acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Coldea
Florian Coldea

Deputatul ALDE Marian Cucşa, membru în Comisia de control a activităţii SRI, afirmă că generalul Coldea nu este demn de a preda în Universitatea din Timişoara, condusă de deputatul PNL Marilen Pirtea, fiind demn de exemplu "aşa nu". Cucşa susţine că PNL pune umărul la revenirea în prim-planul vieţii politice a fostului şef SRI

"PNL îşi reconfirmă statutul de #partid #al #sistemului după declaraţiile şi acţiunile lui Marilen Pirtea. Încercarea eşuată a deputatului PNL Marilen Pirtea de justificare a prezenţei fostului director adjunct al SRI, Florian #Coldea, în cadrul corpului didactic al #Universităţii de #Vest din #Timişoara îi conferă parlamentarului PNL imaginea unuia dintre fidelii sistemului paralel de putere.

PNL, prin reprezentanţii săi din sistemul de învăţământ, pare a lucra cu spor la revenirea lui Florian Coldea şi la spălarea imaginii acestuia. Accederea lui Florian Coldea în sistemul universitar s-a iniţiat la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, fiind urmată la scurt timp de cea de-a doua propunere venită din partea Universităţii de Vest din Timişoara.

Ambele „racolări” ale lui domnului Coldea au fost făcute de PNL-iştii fideli sistemului.

Predarea cursului „Intelligence şi decizie politică” (ce ironie) mi se pare că e mult prea mult chiar şi pentru Florian Coldea. Având în vedere toate acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimul timp cu privire la activitatea acestuia în cadrul conducerii SRI, #Coldea fiind un pion de bază al celebrului binom care a avut un impact major asupra societăţii româneşti, cred că prezenţa sa în calitate de #cadru #didactic la #Universitatea de #Vest nu îi onorează nici pe masteranzi, dar nici prestigiul instituţiei timişorene de învăţământ.

Odată acordată această responsabilitate de PNL-istul Marlilen Pirtea, sunt de părere că reprezintă o #pată #pentru #sistemul #de #învăţământ #din #România, dar mai cu seamă #pentru #cel #timişorean.

Modul cum a înţeles domnul Coldea să îşi exercite funcţia de conducere din cadrul SRI şi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, garantate de Legea Fundamentală, în perioada în care a gestionat protocoalele dintre SRI şi Ministerul Public, nu-l recomandă pentru calitatea de cadru didactic într-o ţară democrată şi mai ales într-o instituţie de învăţământ superior. El nu poate întruchipa un exemplu demn de urmat de către studenţii care învaţă despre drepturile cetăţenilor. #Coldea poate fi încadrat la un exemplu de #AŞA #NU într-un stat de drept", scrie deputatul ALDE pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite