Daniel Constantin: Vreau să spun că nu cred în sinceritatea demersului domnului preşedinte Traian Băsescu pentru secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că nu mai crede în sinceritatea preşedintelui suspendat Traian Băsescu care şi-a oferit sprijinul pentru rezolvarea problemei secetei.

Ministrul Agriculturii a făcut referire la o scrisoare pe tema secetei pe care a trimis-o lui Traian Băsescu în urmă cu doi ani şi la care nu a primit răspuns nici până în prezent.

„Am trimis-o (scrisoarea-n.r.) din postura de preşedinte al Partidului Conservator, eram un preşedinte nou, proaspăt şi probabil naiv în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu, chiar credeam în afirmaţiile publice pe care le făcea preşedintele, în preocupările pe care le făcea vocal şi public despre starea agriculturii româneşti, până când am apucat să-l cunosc şi eu mai bine“, a declarat ministrul Agriculturii, precizând a simţit nevoia să revină asupra scrisorii în urma declaraţiilor făcute recent de Traian Băsescu.

Daniel Constantin a subliniat că s-a simţit vizat de declaraţia preşedintelui suspendat care îl îndemna să-i solicite sprijinul pentru a rezolva problema secetei.

„Vreau să spun că nu cred în sinceritatea demersului domnului preşedinte Traian Băsescu şi, în sprijinul afirmaţiei mele, vreau să prezint o scrisoare pe care i-am transmis-o în anul 2010, mai exact în data de 23 aprilie, în care, subliniind preocuparea domnului preşedinte faţă de starea agriculturii, la modul verbal, îl invitam pe preşedinte să ne invite la o discuţie să punem la punct, toate partidele politice, o strategie comună pentru dezvoltarea agriculturii “, a mai precizat Daniel Constantin. În altă ordine de idei, ministrul Constantin a mai spus că faptul că Traian Băsescu nu a răspuns la scrisoare timp de doi ani denotă faptul că „nu pune mare accent pe o ramură extrem de importantă a economiei româneşti“.

Luni, preşedintele suspendat Traian Băsescu a atras atenţia Guvernului că România are doi duşmani la momentul actual: criza economică şi, respectiv, seceta, iar eforturile trebuie îndreptate spre combaterea acestora.

Citeşte şi: LIVE TEXT Crin Antonescu: Curtea are o decizie grea de luat, pentru că Traian Băsescnu refuză să demisioneze

Victor Ponta: Trebuie să menținem independența Curții

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite