Daniel Constantin: Nu am intenţia să candidez la şefia ALDE,  dar dacă lucrurile vor continua aşa, va trebui să-mi reconsider poziţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, prezent în studioul Adevărul Live, a vorbit despre faptul că „nu are are intenţia să candideze” la conducerea partidului, dar dacă lucrurile vor continua pe direcţia pe care au pornit duminică, când s-a dorit o „preluare ostilă a puterii”, atunci va fi nevoit să-şi reconsidere poziţia.

„Nu, am spus-o foarte clar şi mă ţin de cuvânt. N-am nici cea mai mică intenţie să candidez, ci să mă ţin de cuvânt, însă dacă lucrurile vor continua în modul în care au fost pornite ieri, cu siguranţă va trebui să-mi reconsider poziţia”, a declarat Daniel Constantin într-un interviu la Adevărul Live.

Întrebat dacă „reconsiderarea poziţiei”  ar putea înseamna înfiinţarea unui grup parlamentar nou sau chiar a unui partid noi,  copreşedintele ALDE a subliniat faptul că scopul său principal este să rămână în partid şi să ajute la consolidarea lui. De asemenea, copreşedintele ALDE a afirmat că nici dacă Congresul pentru alegerea preşedintelui ar fi organizat în mod statutar, subliniind modul în care s-a acţionat la şedinţa Delegaţiei Permanente, tot nu ar candida pentru funcţia de conducere.

„Nu vreau să comentez niciun fel de speculaţii, pentru că asta sunt acum şi la acest nivel cred că vor rămâne.  Poziţia mea este foarte clară: să rămân în ALDE şi să ajut să se consolideze”, a spus ministrul mediului.

Despre posibilitatea existenţei unui plan gândit între Constantin şi Victor Ponta, în care copreşedintele ALDE ar urma să rupă o parte din partid, iar Ponta să acţioneze în acelaşi sens în interiorul PSD, totul pentru a se întâlni într-un nou partid de stânga, ministrul mediul a spus: „Sunt doar scenarii. Acţiunile mele din trecut şi acţiune de ieri nu au nicio legătură cu Victor Ponta. Se tot împinge ideea că aş fi manipulat de Victor Ponta, dar nu este cazul. Eu am avut o acţiune ghidată de democraţie şi principii, care nu sunt stimulate de cineva din afară.”

În contextul tensiunilor tot mai mari dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, şi Victor Ponta, copreşedintele ALDE a declarat că el încă se află într-o relaţie de prietenie cu fostul premier şi că nu crede că asta ar putea afecta guvernarea.

„Cu siguranţa! Suntem prieteni, discutăm cât de des putem”, a declarat Daniel Constantin.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite