Daniel Chiţoiu a demisionat. Eugen Nicolăescu, favorit pentru Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat FOTO Mediafax
Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat din Guvern, în urma recentului conflict din USL privind măsura reeşalonării creditelor.

 UPDATE 18.30 Vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, demisionează din Guvern, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Potrivit unor surse politice, Chiţoiu ar putea fi înlocuit de Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii. Totodată, liberalii vor ca postul rămas liber la Sănătate să fie preluat de Cristian Buşoi, şeful CNAS. Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor, dar şi Klaus Iohannis, vicepremierii Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea au discutat, la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. La ieşirea din şedinţă, Chiţoiu a subliniat că remanierea sa este exclusă, dar a anunţat că ia în calcul demisia. 

Premierul Victor Ponta a refuzat, la ieşirea din şedinţă, să comenteze subiectul posibilei remanieri a lui Daniel Chiţoiu. 

„Mâine, după şedinţa PNL, îmi voi expune punctul de vedere. Nu a fost nicio secundă vreo discuţie despre USL. Ce are USL? E foarte bun. După şedinţa de mâine a PNL, vă voi spune punctul meu de vedere“, a declarat Ponta. 

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă intenţionează să părăsească fotoliul de ministru de la Sănătate, Eugen Nicolăescu nu a infirmat această informaţie. „Propuneri mi s-au mai făcut. Momentan, sunt aici”, a explicat şeful de la Sănătate. 

La videoconferinţa privind pachetul de bază organizată la Ministerul Sănătăţii a participat şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), doctorul Cristian Buşoi, posibilul succesor al lui Nicolăescu

În ce priveşte portofoliul lăsat liber de Radu Stroe, la Ministerul de Interne, se vehiculează numele lui Sorin Frunzăverde drept posibil succesor al lui Stroe.

Liderul liberal Crin Antonescu a ţinut să comenteze informaţia potrivit căreia Frunzăverde ar putea prelua Internele şi a insistat că în PNL „nu e niciun fel de conflict“.

„Deciziile, în măsura în care vor privi Guvernul, cel puţin succesorul domnului Stroe, vor fi comunicate. Speculaţia că orice discuţie cu domnul Frunzăverde ne duce cu gândul la PDL şi Băsescu e aberantă. Oricine ştie cât de categorică a fost despărţirea sa de PDL. Nu discutăm aici vreun nume. Mâine, toate aceste nume vor fi date“, a arătat el.

Contradicţiile din USL, la baza înlocuirii lui Chiţoiu

Măsura Guvernului privind reeşalonarea creditelor ar fi picătura care a umplut paharul pentru conducerea PNL, care a declarat că nu au existat discuţii în USL pe această temă. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a afirmat contrariul. În acelaşi timp, ministrul liberal de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi-a asumat măsura Executivului, în ciuda revoltelor de la vârful PNL.

Pe de altă parte, liberalii au căutat şi înainte un înlocuitor pentru Chiţoiu. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a declarat că a discutat cu liberalii pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar a refuzat oferta.

O decizie privind structura Guvernului ar putea fi luată de PNL vineri, în cadrul reuniunii Delegaţiei Permanente a partidului. 

Citeşte şi:

Liderii USL, din nou în contradicţie. Iohannis: „Măsura Guvernului de reeşalonare a creditelor nu s-a discutat în USL.“ Ponta: „A fost discutată în USL“

Măsura Guvernului privind reeşalonarea creditelor a generat nemulţumiri din partea liberalilor. Potrivit lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte PNL, măsura nu este una liberală şi ea nu a fost discutată în PNL. Pe de altă parte, liderul PSD Victor Ponta spune că s-au purtat discuţii în USL la şedinţa de duminică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite