Dăncilă îi răspunde lui Dragnea, în legătură cu „Guvernul şchiop“: Vom discuta în CEX, dar nu cred că îmi schimb opţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la Ploieşti, că nu crede că îşi va schimba opţiunea în privinţa remanierii, o discuţie urmând să aibă loc în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Liviu Dragnea i-a cerut premierului să vină cu Guvernul în Parlament pentru un nou vot de încredere, procedură care l-ar obliga pe Klaus Iohannis să accepte schimbările din Executiv, inclusiv la Ministerul Justiţiei.

Întrebată despre declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la faptul că premierul conduce, în prezent, un "Guvern şchiop", deoarece preşedintele Klaus Iohannis îi va refuza toate propunerile, Viorica Dăncilă a anunţat că nu crede că îşi va schimba opţiunea.

"Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine acum e important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe interesele oamenilor, să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi fonduri guvernamentale şi această discuţie va fi în CEX dar nu cred că o să îmi schimb opţiunea (în privinţa remanierii – n.r.)", a spus Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va refuza toate propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei ministere, iar dacă şeful Executivului nu vrea să stea cu un cabinet şchiop, singura variantă este remanierea prin Parlament , variantă refuzată până acum de Dăncilă.

"Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă să aştepte. Nu cred că va primi răspuns de la Iohannis. Eu i-am spus şi îi spun, când se va decide să facă prin Parlament, dacă nu vrea să stea cu Guvernul şchiop. E singura variantă după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri. O să spună că nu au ţinută corespunzătoare", a declarat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite